Døgnrapporten i Fårevejle: onsdag den 6. oktober

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Passagen, Greven

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Bjælkerupvej, Store-Heddinge
Nøddevænget, Asnæs
Mosede Højvej, Greve
Store Stensager, Højby, Lejre


Social dumping-aktion – Odsherred

Kl. 09.30 slog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi til hos flere virksomheder inden for gartnerierhvervet i den sydlige del af Odsherred kommune i anledning af en social dumping-aktion, hvor især udenlandsk arbejdskraft blev kontrolleret. Ved aktionen deltog også Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, Center mod Menneskehandel og repræsentanter fra de sociale myndigheder i Odsherred kommune.
Ved kontrollen fik myndighederne kontakt til arbejdsgivere og arbejdstagere, som bestod af 75 rumænske og otte polske statsborgere. Politiet foretog kontrol af de udenlandske arbejdstageres identitet og tilladelser til at arbejde i Danmark, mens de øvrige myndigheder foretog undersøgelser i relation deres egne forvaltningsområder.
De eneste uregelmæssigheder, som politiet konstaterede, var et udløbet pas og opholdskort for to rumænske statsborgere. Dette blev ud fra en konkret vurdering af omstændighederne påtalt fra politiets side. De øvrige myndigheder vil nu kigge nærmere på de oplysninger, som de indsamlede ved dagens aktion, for at kunne tage stilling til, hvorvidt der måtte være grundlag for at skride over for nogen.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 09.51 fik en 51-årig mand fra den centrale del af Kalundborg by uventet besøg af politiet med narkohunde, idet politiet ønskede at foretage en ransagning af hans bopæl på grund af en mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer.
Ved ransagningen fandt politiet den 51-årige i besiddelse af knap 35 gram hash, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion. Den 51-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende og vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Kl. 10.30 kom turen så til en 54-årig mand også fra den centrale del af Kalundborg by til at få besøg af politiet med narkohunde. Også han var mistænkt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, og ved ransagningen af hans bopæl fandt politiet ca. 3½ gram hashmix. Politiet beslaglagde hashmixen og sigtede også den 54-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil også høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 12.05 henvendte politiet med narkohunde sig på en adresse i den centrale del af Holbæk by på grund af mistanke om, at personer, der opholdt sig på adressen, kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Efter adgang til stedet fik politiet kontakt til en 23-årig mand og en 19-årig kvinde fra Holbæk, som blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse, inden den 19-årige kvinde forlod stedet.
Ved den efterfølgende ransagning fandt politiet flere pølsemandsposer indeholdende 5,6 gram kokain samt 28 gram hash, knap seks gram marihuana og et femcifret kontant pengebeløb, som politiet mistænkte at stamme fra handel med euforiserende stoffer. På grund af fundene blev den 23-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Under politiets arbejde på stedet kom pludselig en 17-årig ung mand fra Holbæk på besøg. Han blev meget overrasket over, at politiet åbnede døren, og da han med baggrund i hans udsagn om årsagen til henvendelsen på stedet kunne mistænkes for måske at være meddelagtig i hashhandlen, blev han også anholdt. Herefter fandt politiet han i besiddelse af flere pølsemandsposer magen til dem, som allerede var blevet fundet i den 23-åriges lejlighed. Ved den efterfølgende ransagning af den 17-åriges bopæl beslaglagde politiet flere pølsemandsposer og en digitalvægt. Begge anholdte blev løsladt efter afhøring til sagerne og vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.
Den 19-årige blev efterfølgende sigtet for besiddelse af et gram hash, som hun havde gemt i en taske på den 23-åriges bopæl.

Uromagere havde hash på sig – Birkevænget, Jersie, Solrød Strand

Kl. 14.12 anmodede DSB om assistance fra politiet på Jersie S-station, idet DSB via videoovervågningen af stationsområdet kunne se flere unge mænd ved elevatoren. De udøvede formentlig hærværk, idet de sparkede på noget i elevatoren.
Et par patruljer kørte til stationsområdet, hvor politiet traf fem unge mænd. Den ene forsøgte at stikke af til fods og smed herunder en ulovlig foldekniv fra sig, inden han blev indhentet af politiet og anholdt for overtrædelse af knivloven. Der var tale om en 20-årig mand fra Viby Sj., som politiet ved visitationen fandt i besiddelse af ca. 230 gram hash, pølsemandsposer, en vægt og et mindre kontantbeløb. De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere konfiskation og destruktion, når sagerne mod den 20-årige er afgjort. Han blev løsladt efter afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af lovgivningen.
De fire øvrige var en ung mand på 14 og tre mænd på 21 år alle fra Køge. Ingen af dem blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen, idet politiet ikke umiddelbart fandt noget ødelagt ved elevatoren på S-stationen.

Lov om euforiserende stoffer – Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 16.20 henvendte politiet sig på bopælen hos en 26-årig kvinde fra Fårevejle St. på grund af en bekymring om, hvorvidt hun efter en verbal trussel fra et andet familiemedlem havde det godt. Det havde hun og hendes barn, som også opholdt sig på stedet.
Ved besøget traf politiet også en 25-årig mand fra Jyderup, som blev mistænkt for besiddelse af euforiserende stoffer. Politiet kunne nemlig konstatere, at der var en kraftig lugt af et hash på kvindens bopæl. Ved en ransagning fandt politiet 138 gram skunk, som tilhørte den 25-årige mand, som blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 25-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sagen, hvor politiet også ransagede hans egen bopæl uden at finde yderligere, ulovlige stoffer.
Den 25-årige vil høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen, og på grund af forholdene på stedet, hvor et barn var til stede, udfærdigede politiet en socialrapport til de sociale myndigheder i Odsherred Kommune for at varetage barnets tarv.

Narkokørsel – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra København S for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Søndre Viaduktvej, Køge

Kl. 17.20 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Hårlev for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og for kørsel i frakendelsestiden, idet han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilejeren kan også forvente en henvendelse fra politiet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 05.45 var der sket et færdselsuheld, hvor tre bilister var involveret. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 55-årig kvinde fra Skibby kørte i nordlig retning på motorvejens anden vognbane. Bagfra blev hun påkørt af en 56-årig mand fra Glumsø, der kørte i en lastbil i samme retning. Den 55-årige mistede kontrollen over bilen, så den kørte over i tredje vognbane og blev ramt af en varebil ført af en 54-årig mand fra Fuglebjerg. Den 55-åriges bil blev efterfølgende skubbet ud i nødsporet, så der kl. ca. 06.30 atter var fri passage af uheldsstedet. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi