Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Fårevejle - mandag den 15. juni


Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Præstemarksvej, Roskilde
Solrød Strandvej, Solrød Strand
Blegdammen, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Overdrevsvej, Store-Heddinge
Dragerupvej, Dragerup, Holbæk
Engholmparken, Himmelev, Roskilde
Lyrestien, Tune
Stationsvej, Klippinge
Auroravej, Holbæk
Parkvænget, Greve
Marius Pedersens Vej, Holbæk
Højbovænge, Store-Heddinge
H. C. Jeppesens Alle, Greve
Pilevej, Herfølge
Ærøvej, Køge
Bovangen, Store-Heddinge
Maglehøjvej, Hellested, Hårlev
Kildebrøndevej, Greve
Stærevej, Hellested, Hårlev
Wegeners Vej, Holbæk
Sortebærvej, Greve
Stenås, Greve
Søndre Damtoften, Solrød Strand
Runddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Firskernesvej, Greve
Duehusvej, Bjæverskov

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gryden, Nykøbing sj.
Strandstien, Ordrup, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Fredag - lørdag


Brand i halmballer – Sørensvej, Sigerslev, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 07.11 fik politiet en melding om en større brand i halmballer på en mark. Ejeren, en 55-årig mand, forsøgte at redde nogle af halmballerne, men efter kort tid måtte brandvæsnet kontrolleret lade halmballerne brænde ud. Politiet skal nu undersøge brandårsagen, idet der ikke umiddelbart kunne findes en naturlig årsag til branden.

 

Færdselsuheld – Holbækvej/Hyrdehøj Alle – Roskilde

Kl. 09.46 kørte politi og ambulance til et færdselsuheld i krydset Hyrdehøj Alle og Holbækvej i Roskilde, idet to biler var kørt sammen i lyskrydset. Den ene part, en 73-årig kvinde fra Kirke Hyllinge, kørte i østlig retning ad Holbækvej og blev ramt på siden af bilen af den anden part, en 71-årig mand fra Roskilde, der kørte i nordlig retning ad Hyrdehøj Alle. Der skete betydelig materiel skade på bilerne og på lyssignalet, og kvinden blev kørt til undersøgelse på sygehuset. Politiet skal nu undersøge omstændighederne ved uheldet, og om en af parterne undlod at respektere lyssignalet.

 

Blufærdighedskrænkelse – Opalvej, Køge – Stevns

Kl. 15.08 fik politiet en anmeldelse om, at en skoledreng var kommet cyklende på Valnøddevej på vej til en nærliggende skole om morgenen, da en mandsperson med blottet underliv var dukket op og havde berørt sine kønsdele foran drengen. Den forurettede cyklede herefter fra stedet. Manden beskrives som: Dansk af udseende, omkring 40 år, almindelig af kropsbygning, brun i huden, iført blå t-shirt. Politiet undersøger nu, om den pågældende anmeldelse har sammenhæng med tidligere anmeldelser fra området.

 

Tyveri af håndsprit fra sygehus – Holbæk

Kl. 15.10 forsvandt to flasker håndsprit fra Holbæk Sygehus. Ved politiets ankomst viste et vidne betjentene, i hvilken retning gerningsmændene var forsvundet, og kort efter kunne politiet sigte og visitere tre mænd, en 37-årig mand fra Roskilde, en 34-årig mand fra Jyderup og en 38-årig mand fra Jyderup. De var i besiddelse af i alt to liter håndsprit fra hospitalet, som politiet returnerede. En times tid senere blev politiet kaldt til Holbæk station, hvor tre berusede mænd opførte sig uforsvarligt og til tider befandt sig på skinnerne. Politiet kørte frem og fandt de samme tre personer på stationen, som skabte uro og uorden. De blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.

 

Mistænkelige opkald – Kalundborg og Odsherred

Fredag mellem kl. 17.00 og kl. 18.30 fik en borger fra Odsherred og en borger fra Kalundborg et mistænkeligt opkald, hvor personen udgav sig for at være fra politiet. Borgeren fra Kalundborg blev bedt om at sende billeder af Nem-ID, og blev oplyst, at politiet ville dukke op for at afhøre vedkommende om en mulig svindelsag i forbindelse med optagelse af lån, som borgeren ikke kendte noget til. Personen i Odsherred blev i telefonen af personen oplyst, at der lå nogle dokumenter på nettet, som vedkommende skulle underskrive. Begge opkald blev af borgerne opfattet som mistænkelige, hvorfor de kontaktede politiet for at høre nærmere. Politiet forsøger nu at finde frem til de personer, der har ringet, for at få klarlagt om der er tale om forsøg på bedrageri.

 

Kap- og væddeløbskørsel – Greve Main, Greve

Kl. 23.57 blev en 22-årig mand fra Roskilde sigtet for at deltage i kap- og væddeløbskørsel i Greve Main. Han vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

 

Færdselsuheld med spiritus – Holbækmotorvejen - Holbæk

Kl. 02.01 kørte en personbil vestgående ad Holbækmotorvejen, da bilens fører, en 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge, ramte autoværnet hvorefter bilen vendte rundt og endte i grøften. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og blev efter en blodprøve løsladt. Han vi høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

 

Lørdag – Søndag:

 

Høje brag i området – Karlemosevej, Køge

Kl. 12.02 fik politiet en anmeldelse fra en lokal beboer, at der i området og i retning mod motorvejen og en haveforening havde lydt 10-12 skud. Politiet kørte til området med flere patruljer, som traf borgere og børn, der var helt rolige. Endvidere fik politiet kontakt til andre, der også havde hørt skuddene, men som ikke var i stand til at fastlægge, hvorfra skuddene var kommet. Politiet fandt intet politimæssigt interessant og forlod derfor området efter en halv times undersøgelse i området.
Kl. 15.40 fik politiet en tilsvarende anmeldelse fra en lokal borger, der havde hørt skud i området. Igen kørte politiet til området med flere patruljer, som under den fornødne personlige sikkerhed undersøgte baggrunden for anmeldelsen. Området blev igen undersøgt uden at finde tegn på eller spor efter skudafgivelse, hvorfor politiet forlod området efter ca. 35 minutters undersøgelser. Skyderierne er ifølge politiet formentlig en udløber af en tilladelse til en jæger til at udføre regulering af råger i området ved Karlemosevej.

Narkokørsel uden førerret – Jernbanegade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.02 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Store-Heddinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Han havde nemlig ikke nogen førerret, idet den ikke var blevet generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Blufærdighedskrænker sigtet – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 20.01 anmeldte moderen til en 12-årig pige fra Kalundborg, at datteren og en 11-årig veninde også fra Kalundborg var blevet verbalt kontaktet af en fremmed mand, der havde siddet på en bænk ved en kirkegård. Da pigerne gik forbi, spurgte han dem efter en ligther, hvorfor pigerne kiggede hen mod ham. De så, at han sad med opknappede bukser og holdt sit lem i hånden. Pigerne løb fra stedet og underrettede deres forældre om sagen. Politiet kørte straks til stedet og traf den beskrevne stadig siddende på bænken. Der var tale om en 24-årig mand fra Jyderup, som blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse over for pigerne. I forbindelse med anholdelsen foretog politiet en ransagning af hans bil i nærheden. I den fandt politiet knap et gram amfetamin, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om fra politiet, når de skal afgøres.

Høje brag – Krathuset, Greve

Kl. 23.18 anmeldte en lokal borger, at der havde lydt tre-fire skud i området. Politiet var allerede i området i anledning af en tidligere anmeldelse om hærværk mod et overvågningskamera, så politiet kunne straks berolige anmelderen med, at politiet selv havde hørt bragene, der stammede fra ulovlig affyring af fyrværkeri i området. Ingen blev sigtet for noget, idet politiet ikke fandt frem til nogen mistænkte i den anledning.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Cordozavej, Solrød Strand

Kl. 00.55 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Præstø for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Han havde ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse af førerretten, så den forseelse blev han også sigtet for. Den 49-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på konfiskation. Han var nemlig flere gange tidligere blevet afsløret i kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, så politiet havde hjemmel til at beslaglægge bilen for at undgå yderligere kørsler uden førerret. Den 49-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 02.51 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen i det sydgående spor, hvor to biler var impliceret i et uheld. Føreren af den ene bil var stukket af fra uheldsstedet. Politiet sendte bl.a. en hundepatrulje til stedet og begyndte søgning efter den flygtede fører. Ambulancepersonale var ved at checke to personer fra den ene bil, men disse var sluppet med diverse knubs. Hundepatruljen fandt vest for motorvejen en 30-årig mand fra Fuglebjerg. Han blev anholdt som mistænkt for at have været af det andet køretøj og fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika. Endvidere var den 30-årige i forvejen frakendt kørekortet, ligesom han ved anholdelsen blev fundet i besiddelse af ganske lidt amfetamin. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne, så det blev klarlagt, at uheldet skete, da han kørte ad motorvejen mod syd og indhentede en forankørende bil ført af en 28-årig kvinde fra Lolland. Hendes bil blev af ukendte årsager påkørt bagfra, så de begge forulykkede og standsede på motorvejen. Den 30-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Søndag – mandag: 

 

Færdselsuheld – Bispegårdsvej, Allerslev, Lejre – Lejre

Kl. 10.13 rykkede ambulancepersonale, lægehelikopteren og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to cyklister var impliceret. Vejen blev afspærret for trafik i begge retninger, medens ambulancepersonalet tilså de to tilskadekomne cyklister, der begge bar cykelhjelme. Der var tale om en 43-årig kvinde fra Karlslunde, som fik intensiv behandling allerede på uheldsstedet og straks blev fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalets traumeafdeling til fortsat behandling for et muligt hovedtraume. Den anden cyklist var en 12-årig pige fra Solrød Strand, som i en ambulance blev kørt til skadestuen til behandling for et muligt brud på en arm. Da politiet ikke kunne udelukke, at især den 43-årige kvinde kunne være kommet alvorligt til skade, blev en bilinspektør tilkaldt til at foretage undersøgelser af uheldsstedet og de to parters cykler. Den foreløbige konklusion på årsagen til uheldet under flere cyklisters træningskørsel var, at den 43-årige cyklist i forbindelse med en overhaling af den 12-årige ramte hendes baghjul med sit eget forhjul, så hun væltede og slog hovedet mod asfalten. Den 12-årige mistede også kontrollen over sin cykel og væltede. Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren om de foretagne undersøgelser. Vejen blev åbnet for trafik kort før kl. 12.00, da politiets undersøgelser var afsluttet. Den 43-årige er fortsat indlagt på Rigshospitalet til fornøden behandling i anledning af sine alvorlige kvæstelser som følge af uheldet.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.05 fik politiet et par anmeldelser om, at fire-fem motorcyklister kørte hensynsløst og foretog overhalinger med meget høj hastighed. Overhalingerne skulle ifølge anmeldelserne ske hen over fuldt optrukket spærrelinje under kørsel i retning mod Kalundborg. En patrulje kørte til området for at lede efter gruppen af motorcyklister, men politiet fandt ingen, der kunne mistænkes for at have kørt hensynsløst.

Humanitær eftersøgning – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 14.28 ønskede personalet på Holbæk sygehus assistance fra politiet til at finde en 47-årig mand fra Syrien, som for mere en time siden var forsvundet fra sygehuset. Personalet frygtede, at han ikke kunne tage vare på sig selv, og oplyste, at han i øvrigt ikke kunne tale dansk. Politiet iværksatte en eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter den savnede, som politiet også efterlyste hos de offentlige transportselskaber og lokale hyrevognsselskaber. Kl. ca. 17.00 blev den savnede mand fundet i god behold og herefter bragt retur til sygehuset til fornøden omsorg og behandling.

Blufærdighedskrænkelse – Tangmosevej, Køge

Kl. 18.22 anmeldte moderen til en 12-årige pige fra Køge, at datteren og to veninder på 13 år fra Køge kl. ca. 17.40 havde mødt en fremmed mand, der havde blottet sig for dem. Pigerne var gået gennem en tunnel under jernbanen mod en børneinstitution på Tangmosevej. Her mødte de en fremmed mand, der trak sine shorts ned og masturberede sit lem foran pigerne, medens han kiggede i retning mod dem. Pigerne fortsatte væk fra stedet og så, at manden efterfølgende forsvandt i nordlig retning mod Tangmosevej. Han blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: Grå trøje og mørkeblå shorts. Politiet ledte forgæves efter manden i området, efter at anmeldelsen var modtaget. Pigernes forældre er underrettet om sagen, som politiet nu efterforsker i et forsøg på at få identificeret den mistænkte.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Strandbakken, Kalundborg

Kl. 18.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et udhus. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. Ejeren af udhuset – en 51-årige mand fra Kalundborg – oplyste, at han forinden brandens opståen havde brugt en ukrudtsbrænder, da han pludselig opdagede, at der var ild i udhuset. Han forsøgte at slukke branden med den vandslange, som han havde haft med sig under afbrændingen af ukrudt, men kunne ikke slukke branden. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt via alarmcentralen til brandslukningen. Ud fra disse omstændigheder sigtede politiet den 51-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtigheden i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen. Som afgørelse på sagen kan den 51-årige forvente at modtage en bøde i sin E-boks.

Butikstyveri udviklede sig til røveri – Rådhusstræde, Køge

Kl. 19.57 anmeldte personalet i supermarkedet Irma, at en mand havde stjålet en oksemørbrad og en pose, da han som kunde forlod supermarkedet uden at betale for varerne. Personalet havde bemærket mandens adfærd og gjorde ham opmærksom på den manglende betaling. Manden blev herefter truende over for personalet, som han råbte ad for at undgå at blive tilbageholdt. Med de stjålne varer til en værdi af 384 kr. forsvandt manden i retning mod S-togsstationen. Politiet ledte forgæves efter manden, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Talte: Dansk, Iført: orange T-shirt, grå hættetrøje, mørke jeans, hvid kasket, Medbragte: pose. Sagen behandles som en sag om røveri på grund af mandens trusler for at sikre sig udbyttet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Vest / Agervang, Holbæk

Kl. 21.35 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at der var forsamlet op mod 20 unge mænd i området ved et fælleshus. Pludselig var to andre mænd kommet løbende hen mod gruppen medbringende noget, der for anmelderen mindede om knive. Politiet kørte til området med et par patruljer, som kunne konstatere, at alle pånær to mænd på 19 og 26 år fra Holbæk flygtede væk fra området. De to mænd kunne ikke mistænkes for noget ulovligt, ligesom politiet heller ikke i området fandt efterladte effekter, der kunne minde om knive. Derfor forlod politiet kort efter området.
Kl. 22.51 fik politiet en tilsvarende anmeldelse om, at flere personer løb i retning mod Agervang, hvor der var råben og skrigen ved fælleshuset. Da politiet senere var forbi området, var alle forsvundet fra området, hvor der var stille og roligt.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.01 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen, så den ene bil spærrede en vognbane i det vestgående spor. Uheldsstedet blev afskærmet med en skiltevogn. Uheldet skete, da en 40-årig mand fra Holbæk kørte i sin personbil og så et rådyr, der løb ud fra græsrabatten. Han undveg derfor mod venstre og stødte herunder sammen med en bagfra kommende personbil ført af en 30-årig mand fra Kalundborg, som var i færd med at overhale i vognbanen ved siden af. Bugseringskøretøjer fik de forulykkede biler væk fra kørebanen, så der var ryddet op på uheldsstedet kl. ca. 01.00, så trafikken kunne normaliseres. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler