Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Fårevejle - mandag den 17. august

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ahorn Alle, Ringsted
Røsnæsvej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Åparken, Svinninge
Provstegården, RingstedAgervænget, Snoldelev, GadstrupKildevænget, Snoldelev, GadstrupNyvej, GadstrupSøndergade, TuneBygade, Snoldelev, GadstrupMøllerjorden, Højby, LejreElmebakken, AsnæsHøjtoften, KarlslundeStrandbakken, KalundborgØrebjergvej, Gundsømagle, RoskildeSvalevej, TølløseGyvelvej, TølløsePilevej, TølløseTinggårdslunden, TuneNørre Alle, KalundborgKarlslunde Strandvej, KarlslundeMaglekæret, Solrød StrandEllebovej, KarlslundePadborgvej, KøgeAmtstue Alle, Ringsted

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ahorn Alle, Ringsted

Musik til ulempe – hele politikredsen

 

Arkivfoto: Politiet har beslaglagt to musikanlæg i løbet af de seneste døgn.
Arkivfoto: Politiet har beslaglagt to musikanlæg i løbet af de seneste døgn.

 

I weekenden har politiet igen fået mange anmeldelser om musik til ulempe. Anmeldelserne fordeler sig således:

Fredagsdøgnet

32 anmeldelser om musik til ulempe. Det resulterede i, at seks musikanlæg blev taget i bevaring med henblik på udlevering den følgende dag. Kl. 17.10 kørte politiet til badebroen ved Holbæk Roklub på Kalundborgvej i Holbæk, hvor flere unge spillede høj musik. En patrulje havde tidligere truffet de unge mennesker, hvor de blev vejledt om ikke at genere den omkringboende, så da politiet denne gang kørte frem, havde betjentene bødeblokken op af lommen. En 16-årig ung mand fra Holbæk blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han var ansvarlig for musikanlægget, der var lånt af en ven. Anlægget blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket ejeren blev kontaktet om. 

Desuden blev der i Holbæk kl. 19.40 på Kalundborgvej ved Strandparken set flere grupper af unge, der løb fra stedet, efter mellem 200-300 unge havde været forsamlede. Politiet fik senere kontakt til nogle af de unge, hvor tre soundboxe blev taget i bevaring. Senere kørte politiet igen frem til stedet, hvor en 17-årig ung mand fra Holbæk fik beslaglagt sit musikanlæg med henblik på konfiskation, ligesom han blev præsenteret for en bøde og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han tidligere var advaret af politiet mod at forstyrre den offentlige orden med høj musik.

Lørdagsdøgnet

42 anmeldelser om musik til ulempe. Det resulterede i, at syv musikanlæg blev taget i bevaring med henblik på udlevering den følgende dag. Ingen blev sigtet i sagerne.

Søndagsdøgnet

Fem anmeldelser om musik til ulempe. Ingen musikanlæg blev taget i bevaring eller beslaglagt. Ingen blev sigtet i sagerne.


Opdatering på opholdsforbud i Folkeparken og Byparken – Roskilde

Fredag kl. 12.00 og frem til midnat var der indført opholdsforbud i både Byparken og Folkeparken i Roskilde for at undgå, at for mange mennesker forsamlede sig i anledning af uddannelsesinstitutionernes opstartsfest med den risiko, at et smitteudbrud med COVID-19 kunne startes.
Politiet var i hele perioden til stede med gående patruljer i de to parker, hvor omkring 50 borgere – de lokale brugere af parken – blev vejledt om ikke at påbegynde et ophold på stedet, så de undgik at overtræde opholdsforbuddet. Flere gange var de forebyggende patruljer hurtigt henne ved de borgere, der lagde an til at tage ophold med enten tæpper eller medbragt mad og drikke, så borgerne ikke nåede at tage ophold, før politiet vejledte om de nye regler i området.
Borgerne tog i det hele taget godt imod det indførte opholdsforbud i den begrænsede periode og udviste forståelse for beslutningen, når politiet førte dialog med de personer, der var i området. Politiet vil dermed gerne takke borgerne i Roskilde for forståelsen og de gode samtaler, der blev ført i både Byparken og Folkeparken fredag eftermiddag og aften.


Fredag – lørdag:

 

Brandundersøgelse – Østerled, Holbæk

Kl. 11.44 var der gået ild i en bil, der stod i en garage, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Politiet kørte også til brandstedet, hvor brandvæsnet hurtigt havde fået slukket branden. Det viste sig, at en 39-årig mand fra Holbæk havde udført svejsearbejde på en bil, som var blevet så varm, at den var brudt i brand. I forbindelse med brandens opståen havde den 39-årige fået nogle mindre alvorlige skader på den ene hånd, så han blev i en ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Efterfølgende underrettede politiet ejeren af både den brandskadede bil og ejeren af bygningen om branden på stedet. Politiet har opstået rapport om branden for at kunne afgøre, om nogen kan have udvist manglende forsigtighed i forbindelse med svejsearbejdet på stedet.

Narkokørsel uden førerret – Adelers Alle, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 17.55 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Vig for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. En narkometertest indikerede, at den 23-årige var påvirket af både amfetamin, kokain og hash under kørslen i bilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. En 28-årig mand fra Fårevejle St. kan også forvente at høre nærmere fra politiet, idet han blev sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Klintedalsvej, Kalundborg

Kl. 18.01 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to personer var kommet lettere til skade. Det viste sig, at en 31-årige mand fra Kalundborg havde ført en ATV ad Klintedalsvej mod syd, da han under kørslen havde strejfet en gående. Den 31-årige faldt i forbindelse med uheldet også selv af ATVen og blev slæbt nogle meter efter den, indtil en passager fik ATVen standset. Den 31-årige blev skønnet påvirket af spiritus under kørslen på ATVen, hvorfor han blev kortvarigt anholdt og sigtet for spirituskørsel. Sammen med den strejfede person blev han bragt til skadestuen til kontrol og fornøden behandling efter slæbeturen efter ATVen. Samtidig fik den 31-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige kørende trafikanter var involveret i uheldet.

Færdselsuheld – fører flygtet – Nørregade, Hørve – Odsherred

Kl. 18.21 var en personbil forulykket, idet den var kørt ind i et hegn i Nørregade i Hørve. Alle i bilen var kommet ud af den, men føreren var ifølge et vidne stukket af fra stedet. På uheldsstedet traf politiet en uskadt person og fandt det forulykkede køretøj holdende i et hegn, der var blevet ødelagt. Ingen var tilsyneladende kommet til skade, og politiet ledte forgæves efter den flygtede fører bl.a. på togstationen, men uden at finde ham. Bilen var ikke meldt stjålet, så bilejeren blev kontaktet, så politiet kunne få oplysninger om, hvem bilejeren havde overladt føringen til. Disse oplysninger arbejder politiet nu videre med for at få identificeret føreren. Bilejeren blev samtidig underrettet om uheldet og bedt om snarest at få bilen bugseret bort. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Spirituskørsel – knallert beslaglagt – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 00.07 anholdt og sigtede politiet en 46-årig kvinde fra Holbæk for spirituskørsel på en lille 30-knallert, efter at hun var kørt ad Vandtårnsstien og ud på Vandtårnsvej, hvor hun væltede. En mand bemærkede styrtet og holdt kvinden tilbage, indtil politiet nåede frem. En alkometertest indikerede, at hun var påvirket af alkohol i så høj grad, at analysen af den blodprøve, som hun fik udtaget på skadestuen, vil afsløre en alkoholkoncentration i blodet på over 2,00 promille. Den 46-årige kvinde blev løsladt efter afhøring til sagen og samtidig gjort bekendt med, at hendes knallert ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Beslutningen om beslaglæggelsen ønskede hun indbragt for retten, så en dommer skal senere se på grundlaget herfor.


Lørdag – søndag:

 

Ulovlige parkeringer – Højagervej / Silovej, Karlslunde

Kl. 13.07 fik politiet den første af flere anmeldelser om biler, der holdt ulovligt parkeret i området ved Karlstrup kalkgrav. Nogle biler var blevet parkeret på et område, der var markeret som brandvej. Politiet kørte til området og uddelte parkeringsafgifter til ulovligt parkerede biler. Ingen af bilerne holdt så meget i vejen, at de skulle borttransporteres for at skaffe frie brand- og redningsveje, så politiet udstedte kun parkeringsafgifter i området, som politiet holdt øje med frem til kl. ca. 18.00.

Brand i garage – Lupinvej, Greve

Kl. 16.09 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en garage, hvor en bil stod placeret. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, og en 37-årig mandlig beboer på stedet blev undersøgt for eventuel røgforgiftning i en ambulance, som også var blevet sendt til stedet. Han var dog sluppet uden skader, men slap dog ikke for en sigtelse for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Den 37-årige var mistænkt for manglende forsigtighed i forbindelse med brug af en ukrudtsbrænder, som ifølge politiets mistanke kan være årsagen til branden i garagen. Senere vil den 37-årige beboer derfor modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Tricktyveri – Karlsvognen, Køge

Kl. 16.39 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Frederiksberg, at hun havde fået stjålet en taske i forbindelse med et tricktyveri, hvor en udenlandsk kvinde havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge om vej til Berlin. Den 88-årige kvinde var under ophold på Køge Nord-station blev kontaktet af den udenlandske kvinde i 20-erne, som på gebrokkent engelsk og tysk havde søgt information om, hvordan man kom til Berlin. I denne forvirring havde den udenlandske kvinde ubemærket stjålet en mindre sort taske med både kontanter og diverse personlige kort. Tasken var opbevaret oven på en kuffert, da den blev stjålet. Den 88-årige opdagede først tyveriet, da pårørende havde afhentet hende på togstationen, så hvor den udenlandske kvinde forsvandt hen, vides ikke. Politiet forsøger nu at få kvinden identificeret ud fra eventuel overvågning, der måtte være i området.

Mand ville ud på sporene – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 23.54 fik politiet en henvendelse fra en 22-årig mand fra Taastrup, som oplyste, at han nu to gange havde forhindret en mand i at gå ud på sporene. Manden, der måske var påvirket af noget, befandt sig nu ved togstationens trappe, hvor en patrulje fik kontakt til en uligevægtig, 41-årig mand fra Holbæk kommune. Han ønskede at få den fornødne hjælp, hvorfor politiet kørte ham til et hospital til fornøden omsorg. DSB var i forbindelse med anmeldelsen blevet underrettet om mandens uhensigtsmæssige adfærd, men togdriften blev ikke påvirket, da politiet hurtigt fik kontakt til manden.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 01.55 sigtede og anholdt politiet en 48-årig mand fra Herlufmagle for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydgående retning ad Sydmotorvejen. I forvejen var han frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen, hvis nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte kørsel i frakendelsestiden og i en uindregistreret bil, som ikke havde den lovpligtige ansvarsforsikring på grund af den manglende registrering. Den 48-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil. En nærmere kontrol af hans personlige forhold afslørede nemlig, at han inden for de seneste tre år havde haft flere sager om både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Beslaglæggelsen af bilen var den 48-årige ikke enig i, så en dommer skal se nærmere på grundlaget herfor. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 48-årige høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Bilist ville ikke standse – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 04.18 ønskede politiet at kontrollere en bilist, som kørte på Skovvejen i vestgående retning ved Jyderup. Bilisten kørte dog ufortrødent videre trods politiets tegn til at standse med henblik på rutinemæssig kontrol. Hastigheden var dog meget normal, og bilisten fortsatte med politiet bagefter gennem Jyderup – Mørkøv – Knabstrup og til sidst ind på Kalundborgmotorvejens begyndelse ved Knabstrup. Her havde politiet på tværs af vejen lagt en sømmåtte, som bilisten kørte over. Efter et par hundrede meter standsede bilen med tre punkterede dæk, hvorefter politiet kl. 04.50 fik kontakt til to unge personer i bilen. En 14-årig dreng fra Rødvig Stevns sad bag rattet og medbragte en 16-årig dreng fra Store-Heddinge som passager. Føreren kunne i sagens natur ikke lovligt føre bilen og blev i øvrigt mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen efter deltagelse i en narkometertest. De to unge mænd blev begge frihedsberøvet og afhørt til sagen, hvor de i øvrigt kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen. Begge blev løsladt søndag formiddag, hvorefter den 16-årige nok kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen. Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor hverken sigtes eller straffes i anledning af den foretagne kørsel i bilen. For begges vedkommende vil de sociale myndigheder tillige blive underrettet om nattens kørsel i bilen.

Narkobilist kørte frem mod rødt lys – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 05.35 bemærkede en patrulje, at en personbil kørte over for rødt lys i krydset Tølløsevej – Hjortholmvej. Politiet standsede efterfølgende bilen, som blev ført af en 21-årig mand fra Tølløse. Efter sigtelsen for kørsel frem mod rødt lys blev den 21-årige anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.


Søndag – mandag:

 

Grundlovsforhør i sag om grov vold – Hf. Havelyngen, Køge

En 35-årig mand fra Køge fremstilles i dag kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om grov vold begået i parforhold i slutningen af juli i år. Den 35-årige er sigtet for at have bidt, slået og overfaldet den forurettede 42-årige kvinde fra Køge, som brækkede låret, højre hånd og fik en 3 cm flænge i ansigtet ved overfaldet. Den 35-årige mand er sigtet for at have begået vold i gentagelsestilfælde, da han i marts 2019 blev idømt en dom på 8 måneders fængsel for vold mod to andre personer.

Spiritusbilist slingrede ad motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.34 anmelde en bekymret bilist, at han kørte bag en kassebil, som blev ført meget usikkert ad Vestmotorvejen, hvor bilen flere gange var ude i nødsporet. Politiet kørte til stedet, hvor de fik standset varebilen, med en 30-årig mand fra Litauen med adresse i Ringsted bag rattet. Han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 30-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Parkering til ulempe – Højagervej, Karlstrup Kalkgrav, Karlslunde – Solrød

Kl. 14.50 fik politiet anmeldelse om, at der holdt en del biler ulovligt parkeret ved Karlstrup Kalkgrav. En patrulje kørte til stedet, hvor de udstedte 10 parkeringsafgifter til ulovligt parkede biler ved badesøen. Rygtet om at politiet var på stedet spredte sig hurtigt, og mange fjernede derfor deres biler, før de fik en afgift.

Ordensbekendtgørelsen – Greve Midtby Center, Greve

Kl. 18.53 kørte politiet til uro og uorden i Greve Midtby Center, hvor nogle mænd var kommet op at toppes foran indgangen til Netto. Uenigheden handlende om parkeringen af en knallert, så en 31-årig mand fra Greve var kommet op at skændes med to unge mænd på stedet. Dette udviklede sig, da flere unge mænd var kommet til stedet. Da patruljen kom frem blev den 31-årige mand og en 17-årig ung mand fra Greve sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at indlade sig i slagsmål. Den 17-årige fik herefter lov at gå fra stedet, men den 31-årige blev anholdt, da han var eftersøgt til fogedretten. De to mænd kan nu forvente en bøde i sagen.

Ny bilist kørte alt for stærkt – Køgevej, Ringsted

Kl. 20.08 var politiet på Køgevej for at lave en hastighedsmåling med laser. En 21-årig kvindelig bilist fra Ringsted blev målt til at køre 105 km/t ad Køgevej mod øst, selvom det kun er tilladt at køre 60 km/t på stedet. Da hun har haft kørekort i mindre end tre år, kan hun forvente et kørselsforbud og en klækkelig bøde i sagen.

Færdselsuheld – Stevnsvej/Åstræde, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 20.28 skete et sammenstød i Strøby Egede by, da en 20-årige mand fra Solrød bremsede, da en forankørende bil sagtnede farten for at svinge. Bagfra kom en 19-årige mand fra Søborg kørende i bil, men overså nedbremsningen, så han kørte ind i den 20-åriges bil. Der skete mindre materiel skade, og ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Spiritusbilist påkørte parkeret bil – Høvevej, Asnæs – Odsherred

Kl. 22.03 skete et uheld på Høvevej ud for nr. 63, da en bil påkørte en parkeret bil. Den parkerede bil blev skubbet ca. 6 meter, hvor den ramte ind i en anden parkeret bil, som blev skubbet videre ind i facaden på et hus. Bilisten, som var skyld i uheldet, kørte fra stedet efter påkørslen. Et vidne kørte efter bilisten, ringede til politiet og anmeldte sagen. Politiet kørte til Ravnsbjergvej i Vig, hvor den flygtende bilist var standset op. Bilen havde store skader efter påkørslen. Politiet traf føreren, en 34-årig mand fra Ukraine med adresse i Holbæk, der blev testet med alkometeret, som viste at han havde en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 34-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Patruljen undersøgte uheldsstedet, hvor de to ramte biler havde store skader efter påkørslen. Brandvæsnet måtte tilkaldes, da en af de beskadigede biler lækkede benzin, som skulle fjernes. Husfacaden var dog ikke beskadiget. Ejerne til de påkørte biler blev underrettet om uheldet. Politiet optog rapport i sagen og når resultatet af blodprøven kommer, vil den 34-årige høre mere fra politiet.

Blufærdighedskrænkelse – Cykelbro Køge Marina, Køge

Kl. 22.26 anmeldte en 18-årige kvinde fra Køge, at hun omkring kl. 21.00 kom cyklende sammen med en veninde over cykelbroen ved Køge Marina, hvor hun og veninden blev udsat for blufærdighedskrænkelse. De havde her mødt en mand, som trak ned i sine shorts og blottede sit underliv for pigerne, mens han rørte ved sine kønsdele. Manden havde kigget på pigerne imens. De var blevet så forskrækkede over mandens opførsel, at de ikke fik ringet til politiet før senere.

Manden beskrives som: 25-30 år, 180-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: hvid T-shirt, sorte shorts

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den beskrevne mand. Vidner, som har set den beskrevne mand i området omkring cykelbroen ved Køge Marina søndag aften omkring kl. 21.00, og som kan komme med oplysninger i sagen, skal kontakte politiet på tlf. 114.

Flere artikler