Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Fårevejle - onsdag den 20. januar

Profilbillede

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gammel Lyngvej, Køge
Bakken, Knabstrup, Mørkøv
Pulsen, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kildehøj, Jyllinge
Rødbylundvej, Tureby
Lundehusvej, Solrød Strand
Skolevej, Knabstrup, Mørkøv (5 steder – samme mistænkte)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hejrelunden, Veddinge Bakker, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Covid- 19: Skønhedsklinik sigtet for at holde åben igen – Roskilde

Kl. 11.15 kørte en patrulje forbi for at lave et covid-19 tilsyn med en hudplejeklinik i Roskilde by. Flere borgere havde anmeldt til politiet, at der blev annonceret på sociale medier om, at klinikken var åben, og at der blev udført behandlinger på stedet, selvom de ifølge restriktionerne for at begrænse coronasmitte er påbudt at holde lukket. Ved klinikken traf politiet en ansat og en kunde, som havde bestilt tid. Patruljen så en person blive lukket ud af bagdøren, da politiet ankom. Ejeren af klinikken, en 34-årige mand fra Roskilde, ankom til stedet, hvor han blev gjort bekendt med, at virksomheden blev sigtet for at overtræde covid-19 reglerne. Han nægtede forholdet. Ingen kunder blev sigtet for noget i den forbindelse, men forklaringer fra kunder vil være en del af beviserne i sagen.

Det var anden gang, den samme virksomhed blev sigtet for at holde åben. Politiet var også ved klinikken d. 9.januar 2021, hvor indehaveren blev sigtet for at holde åben trods restriktioner om at holde lukket. Virksomheden kan nu forvente en bøde, der skærpes i gentagelsestilfælde ved overtrædelse af coronareglerne.

Narkokørsel – Solvænget, Jyderup, Holbæk

Kl. 12.00 sigtede og anholdt politiet en 46-årig mand fra Kirke-Såby, som kørte ad Solvænget i bil i narkopåvirket tilstand. En narkometertest viste, at den 46-årige var påvirket af hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil den 46-årige få besked om sagens videre gang.

Spirituskørsel – Karlslunde Strandvej, Karlslunde- Greve

Kl. 12.06 anmeldte en bekymret borger, at der kørte en kraftigt slingrende bil ad Karlslunde Strandvej. En patrulje kørte til stedet og fik standset den farlige kørsel. Bag rattet sad en 64-årig mand fra Stevns, som havde en alkoholpromille væsentlig over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere få besked om resultatet af blodprøven.

Bil taget fra bilist uden førerret – Omfartsvejen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.52 standsede politiet en 56-årig mand fra Slagelse, som kørte på Omfartsvejen i Gørlev. Den 56-årige havde ikke gyldig førerret, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere sag om spirituskørsel. Det var nu 3. gang den 56-årige blev standset uden førerret inden for 3 år, hvilket gav politiet mulighed for at beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Den 56-årige protesterede over beslaglæggelsen, som nu bliver forelagt retten, der skal tage stilling til, om indgrebet var i orden. Den 56-årige kan forvente at høre mere i sagen fra politiet. Sagen vil senere blive afgjort ved et retsmøde, hvor der vil blive taget stilling til, om bilen kan konfiskeres.

Butikstyve stak af – Odinsvej, Ringsted

Kl. 20.24 anmeldte personalet i Lidl i Ringsted, at to butikstyve netop var stukket af fra stedet i bil. To mænd havde fyldt en vogn med diverse varer for omkring 10.000 kr, hvorefter de forlod butikken med vognen uden at betale. En medarbejder havde holdt øje med de to mænd og fulgte efter ud på parkeringspladsen. Mændene gik hen til en ældre sølvgrå personbil, hvor de begyndte at læsse varerne ind i bilens baggagerum. Da medarbejderen fra Lidl konfronterede mændene løb den ene (A) væk fra stedet og den anden (B) satte sig ind i bilen og låste dørene. Medarbejderen stillede indkøbsvognen foran bilen for at forhindre den i at køre væk, men det holdt ikke føreren tilbage. Han påkørte indkøbsvognen og kørte væk fra parkeringspladsen i retning mod bymidten. De to butikstyve fik kun få varer fra vognen ind i bilen, før de flygtede. Ingen personer kom noget til ved episoden.

De mistænkte beskrives som:
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 165-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort tophue. Sort mundbind. Sort jakke. Blå jeans.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort tophue. Sort mundbind. Sort jakke. Blå jeans.

Politiet efterforsker nu sagen om butikstyveriet og søger i den forbindelse vidner, som har bemærket de beskrevne udenlandske mænd og den sølvfarvede ældre personbil køre fra stedet. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Ung mand sigtet for indbrud – Pulsen, Roskilde

Kl. 20.51 gik flere alarmer i en containerbygning med kontorer tilhørende Musicon på Pulsen i Roskilde. Flere patrulje blev hastigt sendt til stedet, heriblandt en hundevogn, som søgte i området efter mistænkte. Tæt ved gerningsstedet traf hundepatruljen en forpustet nervøs 17-årig ung mand fra Albertslund, som havde svært ved at redegøre for sin færden i området. Politiet mistænkte ham for at stå bag indbruddet, så han blev anholdt, sigtet for indbrud og taget med til politistationen til afhøring. Han blev ved visitation fundet i besiddelse af 0,44 gram hash, og blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

I Musicons lokaler var knust en rude, og et andet vindue var efterladt åbent. Der var tegn på færden i bygningens underetage, hvor flere døre var sparket ind. Det var ikke muligt på gerningstidspunktet at fastslå, om der var blevet stjålet noget fra stedet.

Den 17-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt mens sagen efterforskes, for at klarlægge om den 17-årige var gerningsmanden bag indbruddet. Herefter vil der blive taget stilling til sagens videre gang.

Butikstyveri – Over Bølgen, Greve

Kl. 21.24 anmeldte personalet i Bilka Waves, at de havde tilbageholdt en butikstyv, som nægtede at oplyse sit navn. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor de traf den mistænkte, en 67-årig kvinde fra Greve, som gerne ville samarbejde med politiet. Kvinden var blevet set af personalet tage flere varer ned fra hylderne, men da hun kom til kassen betalte hun kun for et par strømper. Den 67-årige kvinde blev herefter tilbageholdt og politiet tilkaldt, da det ikke var muligt at lave anmeldelsen skriftligt til politiet, da kvinden ikke ville sige, hvem hun var. Den 67-årige blev sigtet for at have stjålet en pakke mandelsmør, syv par strømper, to pakker støvsugerposer, en oplader og et USB-stik til en samlet værdi af 816 kr. Butikken fik varerne tilbage, så de havde intet erstatningskrav i sagen. Kvinden erkendte tyveriet og fik efter afhøringen lov til at gå. Hun kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand sigtet for flere indbrud – Skolevej, Knabstrup, Mørkøv - Holbæk

Kl.00.48 gjorde en hundepatrulje et syn, som fik både en politihunds og betjentes politinæse til at klø. Hen ad Skolevej i Knabstrup gik en mørkklædt mand i regnen med en slukket lommelygte i hånden. De bemærkede især, at de fra mandens ene bukselomme stak et koben op, og at hans bukser var våde fra knæet og ned, som indikerede, at han havde gået igennem højt græs/beplantning. Betjentene tog kontakt til manden, en 48-årig mand fra Skovlunde, som ikke havde en plausibel grund til, hvorfor han gik der midt om natten. Manden blev anholdt og sigtet for indbrud, hvorefter han blev visiteret, hvor politiet fandt et par dametrusser, to JBL højtalere og en ørering med perle, som politiet mistænkte var tyvekoster fra indbrud. Tingene blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelse.

Patruljen søgte med politihunden i retning af det sted, hvor den mistænkte var kommet fra. Hunden markerede ved fem forskellige adresser på Skolevej, hvor der var frisk fært. Politiet fandt ikke umiddelbart villaerne opbrudt, men vil i dag lave en grundig gerningsstedsundersøgelse ved husene i dagslys og afhøre beboerne for at finde frem til, hvem der savner de ting, som den 48-årige var i besiddelse af.

Den 48-årige blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiet kendte ikke den 48-årige for tidligere sager om berigelseskriminalitet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt onsdag morgen, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente at høre mere fra politiet.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler