Nyt fra Fårevejle i politiets døgnrapport

Profilbillede

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dalparken, Havdrup
Egeholmen, Gundsømagle, Roskilde
Godsparken, Greve
Stormøllevej, Køge
Mønstedvej, Greve
Louisevej, Køge
Søndervangen, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Ledreborg Alle, Lejre
Oldvejen, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Gammel Slimmingevej, Slimminge, Ringsted
Markersvænge, Karlslunde (2 anmeldelser)
Annasvej, Karlslunde
Valorevej, Truelstrup, Viby Sj.

 

Fredag – lørdag:

 

Maritimkontrol– Havnsø – Føllenslev – Kalundborg

Fredag og lørdag afholdt politiet maritim kontrol ved Havnsø i Kalundborg, hvor der var havnefest denne weekend. Fredag blev 23 fartøjer kontrolleret, hvor der blev skrevet sager. Fire havde ikke styr på deres speedbådscertifikat eller forsikringspapirer og to havde ikke medbragt redningsveste til alle personer på båden.
Lørdag blev 16 fartøjer kontrolleret mellem kl. 14.00-18.30, hvor fem blev sigtet for ikke at have medbragt speedbåds og/eller forsikringscertifikat. De sigtede kan forvente en bøde.

Betjentene oplevede generelt god stemning og borgere, som var tilfredse med, at der blev lavet kontrol på vandet.

 

Spiritus og narkokørsel – Greve, Køge

Kl. 20.02 standsede en betjent fra færdselsafdelingen en 38-årig mand fra Greve i en rutinekontrol. Han kørte i bil ad Lillevangsvej mod syd, da han blev blinket ind til siden. En alkometertest viste, at bilisten havde en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik af vide, at han skulle med til en blodpprøveudtagelse.

Den 38-årige nægtede, at han var påvirket og nægtede at medvirke. Han blev opfarende over for betjenten, som måtte tilkalde en patrulje til at assistere. Patruljen var hurtigt fremme, hvor den 38-årige blev taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Kl. 22.38 var færdselsbetjenten på Lyngvej i Køge, hvor han stoppede en 24-årig mand fra Ikast, som kørte i bil i vestlig retning. Manden erkendte, at han havde røget hash dagen inden. En test med narkometeret viste også positiv for cannabis. Den 24-årige blev derfor anholdt, sigtet, fik udtaget en blodprøve og løsladt. Manden var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Bilens ejer, en 32-årig kvinde fra Køge, blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

 

Råbte ukvemsord til politiet – Dybekær, Gørlev Sjælland - Kalundborg

kl. 01.15 kørte en patrulje forbi en beværtning på Dybekær i Gørlev. En mand kiggede efter patruljen og råbte diverse ukvemsord efter patruljen, som holdt ind og rettede henvendelse til en 23-årig lokal mand, som blev sigtet for at overtræde restaurationsloven. En anden gæst, en 25-årig lokal mand, blandede sig i politiets arbejde. Han råbte grimme ting til betjentene, og havde generelt en opførsel, der var egnet til at forstyrre den offentlige ro og orden. Den 25-årige blev anholdt og taget med til stationen for at skabe ro på stedet. Også han blev sigtet for at overtræde restaurationsloven. De kan begge forvente en bøde.

 

Narko i nattelivet – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.58 kørte en patrulje rundt og holdt øje med nattelivet i Roskilde By. Ved Røde Port så betjentene en mand, som gik hurtigt væk fra stedet, da han så politibilen. Betjentene råbte manden an, men det fik ham blot til at sætte farten yderligere op, og han løb ind i en have ved Københavnsvej. Patruljen indhentede manden, som blev anholdt for at sikre hans tilstedeværelse.

Manden viste sig at være en 21-årig mand fra Borup, som havde 0,60 gram kokain på lommen. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og kokainen beslaglagt. En hundepatrulje afsøgte området efter henkastede ting, men fandt ikke noget. Den 21-årige blev taget med til stationen til afhøring, men blev kort efter løsladt. Han kan forvente at høre mere i sin sag.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Odsherredvej / Fanøvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 06.42 havde en 27-årig fra København K mistet kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Odsherredvej mod nord ved Fanøvej. Han påkørte først et vejskilt og dernæst en lygtepæl, hvis lampe blev slået løs og hang faretruende ned.
Den 27-årige var sluppet uskadt fra uheldet, og politiet afspærrede Odsherredvej i nordlig retning, indtil en tilkaldt tekniker fik nødtørftigt repareret lygtepælen. Et bugseringskøretøj fik flyttet den 27-åriges bil, så vejen var atter farbar kl. ca. 09.10. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, så politiet registrerede blot de nærmere omstændigheder ved påkørslen.

To henvendelser om falske bankmænd – Holbæk / Kalundborg
Lørdag morgen fik politiet to henvendelser fra to kvinder på 80 år fra hhv. Holbæk og Kalundborg kommuner, idet de begge havde modtaget et telefonopkald fra en falsk bankmand.

Den 80-årige kvinde fra Holbæk havde onsdag d. 27/7-2022 kl. ca. 15.15 modtaget et opkald fra en falsk bankmand, der gerne ville tale med hende om en transaktion, der var foregået på hendes bankkonto. Hun havde oplyst den falske bankmand om, at han ringede meget ubelejligt, idet hun faktisk sad hos frisøren, hvorefter den falske bankmand havde afsluttet samtalen. Senere havde den 80-årige kontrolleret sin bankkonto, hvor der ikke var sket noget mistænkeligt.

Lidt senere lørdag morgen henvendte en 80-årig kvinde fra Kalundborg kommune sig til politiet, idet hun havde modtaget et telefonopkald fra en fremmed mand. Han oplyste at være ansat i et pengeinstituts tekniske afdeling og derfor gerne ville hjælpe den 80-årige med at kigge på en overførsel fra hendes bankkonto.
Den 80-årige gennemskuede, at der var tale om et fupopkald fra en falsk bankansat, hvorfor hun afsluttede telefonsamtalen.

I begge tilfælde var telefonopkaldet til kvinderne sket fra et mobiltelefonnummer, hvorfor de to kvinder måske har været ekstra opmærksomme på anledningen til den konkrete henvendelse fra en person, som de ikke har haft kontakt til tidligere.
Politiets råd er at bede om oplysninger om på den person, der ringer, og herefter ringe retur til bankens eller myndighedens hovedtelefonnummer for at blive stillet om til den pågældende medarbejder. Herved vil telefonopkaldene i en bedragerisk hensigt blive afsløret, og borgeren undgår at miste sine penge på sin bankkonto.

 

Narkokørsel – Motelvej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 09.07 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Solrød Strand for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen.
Den 34-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Ulovligt arbejde – Greve Centervej, Greve

Kl. 10.30 standsede politiet en varebil, hvis fører ikke anvendte sikkerhedssele under kørslen og i øvrigt forsøgte at tage den på under kørslen.
Føreren af varebilen var en 25-årig mand fra Syrien, som var fører af en dansk firmavarebil, hvori der var diverse pakker og adresselister, hvor pakkerne skulle afleveres.

Den 25-årige havde ikke nogen arbejdstilladelse i Danmark og var i øvrigt tidligere straffet for ulovligt arbejde i Danmark. Politiet sigtede ham derfor for den manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen og for ulovligt arbejde i Danmark, så både han og formentlig også arbejdsgiveren kan forvente at høre nærmere efter den ulovlige beskæftigelse af den 25-årige mand.

 

Redningsaktion til søs – Grevinge – Odsherred

Kl. 12.37 slog en lokal mand alarm, fordi en kano var kæntret ca. en kilometer ude i Lammefjorden. En person havde i nogen tid forsøgt at komme op, selv om en anden kano nok var i nærheden for at hjælpe.

En redningsaktion blev iværksat, og en redningsfartøj blev sat i vandet, hvorefter det blev konstateret, at der var tale om en surfer. Den nødstedte blev reddet ind til badebroen ved Plejerup Huse, hvor politiet kunne konstatere, at en 61-årig mand fra Farum iført korrekt udstyr og redningsvest var kommet i land i god behold. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

 

Narkokørsel – Adelers Alle, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 13.45 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Himmerland for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet narkometertesten havde indikeret påvirkning af cannabis under kørslen.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 16.40 fik politiet henvendelser fra cafegæster, der havde set en buschauffør påkøre et vejskilt med bussens højre sidespejl. Efterfølgende var buschaufføren kommet usikkert ud af bussen for at kigge nærmere på skaderne.

Politiet kørte til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en 65-årig mandlig buschauffør og både cafegæster og passagerer i bussen. Sidstnævnte havde undret sig over buschaufførens kørsel på turen frem til busstoppestedet på Stændertorvet, og cafegæsterne undrede sig over buschaufførens usikre adfærd efter uheldet.
Den 65-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag noget over det tilladte, hvorfor buschaufføren blev sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Bussen havde ved start fra busstoppestedet ramt et vejskilt, så både sidespejlet og vejskiltet havde fået skader. Ingen personer kom til skade ved uheldet, som gav anledning til, at busselskabet måtte finde en anden chauffør til at fortsætte kørslen i bussen. Den 65-årige buschauffør kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, før han vil høre nærmere fra politiet.

 

Vanvidskørsel på MC – MC beslaglagt – Køgevej, Roskilde

Kl. 18.25 bemærkede en patrulje på Køgevej, at en motorcyklist kørte fra Holbækmotorvejen ud på Køgevej og herfra videre i sydlig retning. Motorcyklisten kørte med høj hastighed, og motorcyklisten var udstyret med en voldsomt larmende udstødning, hvorfor patruljen ville lave en rutinemæssig kontrol af motorcyklisten.

Kørslen fortsatte i sydlig retning frem til krydset ved Køgevej – Vor Frue Hovedgade, hvor føreren af motorcyklisten accelererede voldsomt, da lyskrydset skiftede til grønt lys. Herunder blev motorcyklen ført kun på baghjulet over en strækning, inden den fortsatte videre i sydlig retning og måtte nedsætte hastigheden bag en række biler bag en langsomt kørende traktor.

Motorcyklisten foretog efter krydset Køgevej – Tjærebyvej en overhaling over en spærreflade uden om køen bag traktoren, inden motorcyklisten igen kørte kun på baghjulet. På strækningen forbi lufthavnsområdet frem til lyskrydset Køgevej – Salløvvej – Snoldelev Bygade var motorcyklens hastighed op imod 200 km/t, inden politiet ved lyskrydset fik den standset uden dramatik.

Føreren var en 23-årig mand fra Lille-Skensved, der blev sigtet for forskellige overtrædelser af bl.a. færdselsloven, og samlet set vurderede politiet, at den foretagne kørsel faldt ind under bestemmelsen om vanvidskørsel, så hans motorcykel blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

Den 23-årige fik inddraget sin førerret, så han ikke længere må føre et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han acceptererede ikke beslaglæggelsen af motorcyklen, hvorfor Retten i Roskilde nu skal se nærmere på grundlaget herfor, inden den 23-årige vil høre nærmere fra politiet omkring en strafferetlig afgørelse på hans kørsel.

 

Hurtige knallerter undersøges nærmere – Ubby / Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.15 bemærkede en patrulje fra den forebyggende afdeling på Kalundborg politistation under patruljering i Jerslev-området en knallert med larmende udstødning komme kørende ad Kelleklintevej.

Politiet fik standset knallerten, der blev ført af en 15-årig ung mand fra Holbæk. Han erkendte spontant, at knallerten nok kunne køre hurtigere end tilladt, så politiet fik den indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så der vil være bevis for den hastighed, som knallerten reelt vil kunne køre.Den 15-åriges værge blev underrettet om den nærmere undersøgelse af knallerten, og begge vil høre nærmere fra politiet, når undersøgelsen på rullefeltet er foretaget.Kl. 23.05 fik politiet igen anmeldelser om generende knallertkørsel i området omkring Hovedgaden i Ubby, idet fire-seks knallerter kørte rundt til ulempe for de omkringboende.Politiet lykkedes med at få standset en 14-årig dreng fra Kalundborg på en knallert, der ifølge den 14-åriges udsagn kunne måske køre op til tre gange hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så dens tophastighed kan måles.

 

Endvidere skal politiet kigge på den 14-åriges kørsel på knallerten ud fra en mistanke om, at det kan være anden gang, at han afsløres i at køre på en ulovlig knallert. Den 14-åriges værge er underrettet om sagen, som både han og værgen vil høre nærmere om, når de endelige sigtelser er afklarede.Sagerne skal ses i lyset af en længerevarende indsats mod kørsel på ulovlige knallerter i Jerslev- og Ubby-området, idet politiet jævnligt får henvendelser om generende kørsel med ofte ulovlige knallerter i området.

 

Kraftig røg fra kælder – Parkvej, Roskilde

Kl. 19.22 var brandvæsnet rykket ud i anledning af en melding om kraftig røg fra kælderen under en beboelsesejendom. Brandvæsnet sendte røgdykkere i kælderen og fik klarlagt, at røgen stammede fra en beboers brug af en rundsav i kælderen.Politiet fandt med baggrund i den uhensigtsmæssige brug af værktøjet grundlag for at sigte en 72-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Endvidere har politiet udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder, idet den 72-årige måske ikke havde en forståelse af sin uhensigtsmæssige adfærd og den mulige farlighed heri.

 

Narkokørsel – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.40 anholdt og sigtede politiet en 18-årig kvinde fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at hun var påvirket af cannabis under kørslen, og ved en ransagning af bilen fandt politiet hende i besiddelse af en joint, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ung mand på jernbanesporet var sur på politiet – Jernbanegade, Store-Heddinge - Stevns
Kl. 22.09 fik politiet en anmeldelse om, at en ung mand sad på jernbanesporet ved togstationen i Store-Heddinge. Under opholdet på sporene kastede han sten efter andre og var i øvrigt i selskab med andre unge på stationsområdet.

En patrulje fik på togstationen kontakt til en ung kvinde samt den beskrevne mand, der straks tog flugten tværs over jernbanesporene, inden han forsvandt i et grønt område. Kort efter fik politiet dog i Jernbanegade kontakt til den unge mand, der var stærkt ophidset og i øvrigt påvirket af både alkohol og formentlig også euforiserende stoffer. Han oplyste dog sin identitet, men undlod ikke at tiltale politiet med diverse nedsættende bemærkninger, så den 18-årige mand fra Store-Heddinge blev sigtet både for overtrædelse af jernbaneloven og straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale mod politiet.

Den 18-årige kunne ikke falde til ro, så politiet måtte frihedsberøve ham og efter lægetilsyn anbringe ham i kort tid i detentionen, inden han var faldet så meget til ro, at han kunne færdes i det offentlige rum uden at forstyrre nogen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser mod ham.

Den unge kvinde var en 16-årig fra Rødvig Stevns, som også var påvirket af både alkohol og formentlig også euforiserende stoffer. Hun blev stærkt ophidset af politiets håndtering af den 18-årige, så politiet valgte på grund af hendes tilstedeværelse og adfærd i øvrigt at skrive en socialrapport, så de kommunale myndigheder kan afgøre et eventuelt behov for sociale støtteforanstaltninger til hende.

Mange biler forsamlet – Bragesvej / Ullsvej, Køge

Kl. 22.13 fik politiet en anmeldelse om, at op imod 150 biler var forsamlet i området omkring Bragesvej og Ullsvej i transportcentret i Køge.
En patrulje kørte til området, hvor politiet kunne konstatere, at bilerne var ved at forlade området. Anmelderen havde dog optaget en video, som politiet kigger nærmere på for at afgøre, hvorvidt nogen kan straffes for hensynsløs kørsel i området.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.05 kontrollerede en patrulje et køretøj, der holdt parkeret ved Jyderup Hallen. I bilen befandt sig en mand, der blev identificeret som en 27-årig fra Jyderup.

Ved politiets henvendelse forsøgte han at hælde noget hvidt pulver ud på bilens gulv, men blev stoppet heri. Det viste sig at være kokain, der senere blev vejet til 0,43 gram. Den 27-årige blev endvidere fundet i besiddelse af en knap 40 gram hash i en dåse og en dolk i en skede i bilen. De ulovlige effekter blev beslaglagt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge dolken til. Senere kan den 27-årige forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Ordensbekendtgørelsen – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.31 undersøgte politiet en gruppe unges udsagn om, at en mand havde været udadreagerende over for dem på en tankstation.
Der var tale om en 22-årig mand fra Kalundborg, som ved politiets henvendelse stadig var noget ophidset og formentlig påvirket af stoffer. Han brød sig ikke om politiets tilstedeværelse og udtalte bandeord rettet mod politiet, som efterfølgende sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev kortvarigt anholdt og medtaget til politistationen i Kalundborg for at få skabt ro på stedet, men ingen af de unge var blevet forurettede i anledning af den 22-åriges adfærd. Senere kan den 22-årige forvente at modtage en bøde i anledning af sigtelsen.

Kl. 03.27 fik igen en anmeldelse om en udadreagerende mand i Jernbanegade, Kalundborg, idet han havde optrådt utryghedsskabende over for andre mennesker.
Politiet fik igen kontakt til den 22-årige mand fra Kalundborg, som igen blev frihedsberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde til afrusning. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen, hvor han opholdt sig frem til søndag formiddag, inden han blev løsladt.

Tyv stjal fra ulåst varebil – Gammel Slimmingevej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 03.12 anmeldte en opmærksom anmelder, at han netop havde overrasket en mand i at stjæle værktøj fra naboens varebil. Tyven var straks flygtet fra stedet i en ældre og mørk varebil. En hundepatrulje kørte til området for at lede efter den mørke varebil, som dog ikke blev fundet.
På Gammel Slimmingevej fik politiet kontakt til brugeren af den berørte varebil, som dog ikke havde nogen skader efter tyveriet, idet den ifølge brugeren havde stået ulåst. Fra varebilen havde tyven dog nået at stjæle diverse værktøj, inden tyven blev overrasket af den opmærksomme nabo.

Politiet forsøger nu at få identificeret tyven, der blev beskrevet som: mand, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, iført sort hættetrøje og mørke bukser. Politiet hører gerne fra personer, der måtte have set den mørke varebil eller tyven i Slimminge-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Søndag – mandag:

 

Buskontrol ved afslutningen på spejderlejr

Tungvognscenter Øst (TCØ) afholdt søndag en buskontrol i Hedehusene i forbindelse med afslutningen på Spejdernes Lejr i Hedeland, som blev afholdt i uge 30. Omkring 350 busser var bestilt til at køre spejdere fra hele landet hjem fra lejren.

Kontrollen blev afholdt fra søndag formiddag til omkring kl. 14.30, hvor i alt 21 busser blev udtaget i stikprøvekontrol. Generelt oplevede betjentene resultatet af kontrollen positivt, da bussernes generelle vedligeholdelsestilstand var meget god. Der blev skrevet i alt ni sager med hovedsageligt mindre fejl og mangler, og otte busser blev indkaldt til syn.

Busserne blev testet på det mobile bremserullefelt, hvor to busser fik konstateret skævbremsning på en aksel. En bus fik på stedet en defekt bremsemembran, så der var kraftig luftudsivning når bremsen blev benyttet. Bussen fik afmonteret nummerpladerne, men ingen blev sigtet i den forbindelse, da det var en pludseligt opstået fejl.

Nogle busser havde fejl på lygterne, som ikke virkede, en bus havde en revne i forruden ved chaufførens synsfelt, i enkelte buser var der ryglæn, som ikke kunne fastholdes i opretstående position. En bus havde en sæderække, som ikke var fastgjort, og enkelte ryglæn, som ikke var tilstrækkeligt fastgjort til sædet. Disse busser blev også indkaldt til syn.

I flere af busserne var ildslukkere, som ikke var efterset og forsynet med et tilsynsmærkat inden for 1 år efter seneste kontrol. De fejl som ikke vedrører bussernes bremser ville kunne opdages forud for kørslen, hvis vognmanden/føreren havde efterset bussen.

TCØ står for tungvognskontrol på hele Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster, men hører under Midt- og Vestsjællands Politi.

Traktordæk sprang under kørslen – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 12.23 kørte en traktor med en tipvogn fyldt med rapsfrø ad Gislingevej i Grevinge, da højre bagdæk sprang under kørslen. Traktorføreren, en 51-årig mand fra lokalområdet, mistede herredømmet over traktoren, som kørte i grøften. Traktoren påkørte en hæk på Gyvelstien, da den kørte af vejen. Føreren slap fra uheldet uden at komme til skade.

Tipvognen med frø væltede på kørebanen, som blev spærret i begge retninger. Der blev bestilt en kran til at fjerne det tunge køretøj, og en sættevogn med ”støvsuger” kunne fjerne de tabte frø fra vejen. Der skete skade på asfalten på vejen ved uheldet, hvor der blev opsat tavlevogn og vejen blev udbedret med asfalt.

Motorcyklist kørte galt i solouheld – Åsvejen, Hvalsø – Lejre

Kl. 12.31 kørte en 61-årig mand fra Roskilde på motorcykel ad Åsvejen mod vest, da han af ukendte årsager ramte en kampesten, som stod ved vejen. Motorcyklisten væltede og motorcyklen skred flere meter hen ad vejen. Den 61-årige blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret lettere tilskadekomst på arm og overkrop. Motorcyklen blev kørt væk af autohjælp. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Fræk cykeltyv – Elmevænget, Køge

Kl. 12.45 anmeldte en 37-årig mand, at han kort forinden havde fået stjålet sin mountainbike, som han netop havde stillet i indkørslen ved en villa på Elmevænget efter en cykeltur. Den 37-åriges kone så kort efter, at en mand tog cyklen fra indkørslen og kørte væk fra stedet mod Køge Gymnasium.

Manden beskrives som: 30-40 år, 190 cm høj, lyst hår. Han var iført T-shirt, sort bøllehat, sandfarvede shorts. Han havde tatoveringer ned langs sit ben, og bar en papkasse under armen.

Den 37-årige mand kørte efter cykeltyven i bil, men mistede ham af syne ved vandværket bag Køge Gymnasium.

Cyklen beskrives som: Sort med orange stafferinger og teksten KTM på stellet. Lyseblå dæk af mærket Marvic, og på styret står teksten ”New Ultimate”. Sort sadel.

Vidner som har set den beskrevne mand eller den stjålne cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anmeldelse om seksuel krænkelse – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 21.04 anmeldte en 18-årig kvinde fra Holbæk kommune, at hun tidligt søndag morgen omkring kl. 05.00 efter en bytur havde forladt en beværtning i Kordilgade. Herefter var hun blevet udsat for en seksuel krænkelse af en mand på en ukendt sted i området omkring Kordilgade og på et ukendt tidspunkt, inden et ægtepar kl. ca. 08.15 fandt kvinden på en bænk i Kordilgade. Kvindens pårørende afhentede hende på stedet, og senere anmeldte hun krænkelsen til politiet.

Politiet efterforsker nu sagen som en anmeldelse om voldtægt, hvorfor kvinden er blevet undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb. Hundepatruljer har søndag aften undersøgt Kordilgade efter eventuelle spor de steder, hvor offeret har opholdt sig. Undersøgelserne fortsætter mandag, hvor politiet med bl.a. hundepatruljer i dagslys søger efter mulige spor andre steder ud fra hendes forklaring om, hvor hun kan have været i de tidlige morgentimer søndag morgen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set den unge kvinde eventuelt i selskab med en mand i Kordilgade eller området deromkring tidligt søndag morgen. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.12 stoppede en patrulje en personbil, der kørte ad Holbækvej i Mørkøv i et rutinetjek. Manden bag rattet, en 35-årig mand fra Jyderup, burde slet ikke sidde på førersædet. Han havde nemlig ikke noget gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten i 10 år helt frem til 2029 på grund af flere sager om overtrædelse af færdselsloven – herunder narkokørsel. Ved dagens kontrol var den 35-årige påvirket og en test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer.

Bilisten blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når svaret på blodprøveanalysen kommer. Bilen var en han havde lånt, så bilens ejer blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden gyldigt kørekort. Bilejeren kan forvente en bøde i sagen.

Påvirket bilist forsøgte at slippe væk – Spurvevej, Solrød Strand

Kl. 01.10 bemærkede en hundepatrulje en bil, som kørte ad Solrød Strandvej i nordlig retning ved Spurvevej. Bilen havde intet lys på, så betjentene tændte for det blå blink for at få bilisten til at stoppe. Bilen drejede nu af ned ad en villavej, hvor bilisten parkede. Da betjentene henvendte sig, sad en 38-årig mand fra Solrød på førersædet. Han nægtede, at han havde ført bilen, men forklarede, at føreren var stukket af.

Hundeføreren tog sin hund ud af bilen og søgte efter spor fra flere personer i området væk fra bilen. Der blev ikke fundet fært i området. Den 38-årige mand kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han havde fået frakendt førerretten, og han var desuden påvirket af spiritus og narko.

Den 38-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at køre påvirket i frakendelsestiden. Han måtte en tur patruljen for at afgive en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 38-årige forvente et retsligt efterspil i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi