Nyt fra Fårevejle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rønnedevej, Ringsted
Nyvej, Højby Sj.
Tune Center, Tune
Havnevej, Greve
Gelstrupvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Højdevej, Greve
Dueholm, Roskilde
Bøgen, Svogerslev, Roskilde (forsøg)
Havbogårdsvej, Solrød Strand
Ulvefodvej, Greve
Fyrvangen, Højerup, Store-Heddinge
Højby Kærvej, Højby, Lejre

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ellinge Strandvej, Ellinge Lyng, Højby Sj.
Solstien, Rørvig
Bøsserup Mark, Bøsserup, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tværvej, Nykøbing Sj.
Hundige Havnevej, Greve
Munkholmvej, Langtved, Kirke-Såby
Arenavej, Holbæk
Jernbanegade, Roskilde


Fredag – lørdag:

 

Spirituspåvirket vanvidsbilist – Stamvejen, Roskilde

Kl. 10.55 mistede en bilist kørekort og bil, da han kørte på Lindenborgvej mod øst og blev stoppet på Stamvejen i Svogerslev. En test med alkometeret viste, at bilistens promille, en 36-årig mand fra Ølstykke, var et godt stykke over 2,0. Han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, og bilen beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel. Manden kørekort blev inddraget på stedet. Den 36-årige ønskede sagen om beslaglæggelse forelagt retten, som nu skal vurdere, om betingelserne er opfyldt. Den 36-årige blev løsladt efter en tur på skadestuen, og nu venter politiet på blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere fra politiet i sagen.

Tricktyveri – Lykkesvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 11.08 anmeldte en ældre dame, at hun dagen forinden var blevet udsat for tricktyveri ved sit hjem på Lykkesvej i Ejby. Kvinden havde kort forinden været i supermarkedet Meny i Kirke-Hyllinge og handle. Da hun omkring kl. 13.00 kom retur til sit hjem i Ejby, henvendte to udenlandske mænd sig til hende ved carporten. De talte til hende på gebrokkent engelsk, og den ene mand tog undervejs fat i hendes arm.

Den ældre kvinde fandt efterfølgende ud af, at hendes dankort manglede, og at der var hævet 6000 kr fra dankort automaten i Kirke-Hyllinge.

A: Mand, 50-60 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: overskæg og hageskæg, gråsprængt hår, Talte: Engelsk

B: Mand, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Overskæg, hageskæg, Talte: Engelsk

Kvinden havde bemærket en lille blå bil, som havde kørt efter hende fra Kirke-Hyllinge og til hendes hjem.

Politiet efterforsker nu sagen om tricktyveri, og vil forsøge at finde frem til de to mistænkte mænd. Vidner, som har set de beskrevne mænd evt. ved et køretøj i enten Kirke-Hyllinge eller Ejby bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen.

Buschauffør kørte for stærkt i byen – Mosede Landevej, Greve

Kl. 11.32 blev en bus målt til at køre hele 76 km/t i byzonen på Mosede Landevej, hvor 50 km/t er tilladt. En betjent fra færdselsafdelingen målte bussen med laser, og stoppede efterfølgende bussen, som ikke var i rute. Chaufføren erkendte at have kørt for stærkt. Han blev sigtet for at køre 73 km/t, som er resultatet når der fratrækkes fejlmargen. Strafpåstanden vil være bøde på 4200 kr og en betinget frakendelse af førerretten, som udløses når tunge køretøjer i byen overskrider fartbegrænsningen med mere end 40%.

To biler beslaglagt for vanvidskørsel – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 13.16 anmeldte en bilist på Kalundborgmotorvejen, at hun kørte bag et noget særligt vogntog. En bilist trak en anden personbil med et slæbetov med en fart på over 80 km/t. Det er ikke lovligt at slæbe en anden bil på motorvejen, så en patrulje blev sendt til motorvejen, hvor begge biler blev stoppet. Det viste sig at stå langt værre til end blot slæbekørsel.

Bilisten som kørte forrest, en 35-årig mand fra Letland, var påvirket af narko. Føreren af den bil som blev trukket, en 50-årig mand fra Letland, havde en spirituspromille på over 2,0. De blev begge anholdt, sigtet for at køre i påvirket tilstand og taget med til en blodprøveudtagelse. Sagen blev vurderet juridisk, hvorefter sagen samlet set blev lagt op til vanvidskørsel for begge sigtede. De blev begge løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men de fik inddraget deres førerret i Danmark. Bilerne blev beslaglagt, og nu venter politiet på resultatet af de to sigtede blodprøver. Senere når sagen skal for retten vil det blive afgjort, om begge biler kan endeligt konfiskeres,

Narko og knojern med på cykeltur – Marbjergvej, Roskilde

Kl. 02.37 kørte en patrulje syd ad Marbjergvej ved Haveforeningen Hvilen, hvor de mødte en mand på el-cykel, som kørte med en stor dunk på baggagebæreren. Betjentene stoppede manden, en 29-årig årig Københavner, som viste sig at være narkopåvirket. Ved en ransagning af mandens rygsæk fandt patruljen lidt hash, lidt kokain, et knojern og 340 ml af det euforiserende stof GHB. Dunken bag på cyklen viste sig at være ca. 10 L GHB, som stadig var lunken, som om det netop var produceret. Alle ulovlige ting blev beslaglagt med henblik på test og senere destruktion.

Den 29-årige blev anholdt og sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Mængden af euforiserende stof gjorde, at manden blev sigtet for at have til hensigt at videreoverdrage stoffet, men han erkendte kun besiddelse til eget forbrug. Han nægtede at oplyse, hvorfra han havde stoffet.

Misbrug af stoffet GHB giver voldsomme abstinenser, så den 29-årige kunne ikke anbringes i detentionen. Han blev indlagt til afrusning på sygehuset, mens sagen blev behandlet og juridisk vurdering. Da der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, blev han løsladt til fortsat behandling på sygehuset lørdag morgen.

Sagen om det fundne stof efterforskes nu videre, for at forsøge at finde frem til, hvor det ulovlige stof stammer fra. Den 29-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Genstridig spiritusbilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 05.21 lørdag morgen fik politiet anmeldelse om, at en bil holdt helt mørklagt i første vognbane uden lys på tæt ved afkørsel 11- Roskilde SØ. En hundepatrulje som var i nærheden blev sendt til stedet, hvor bilen nu var flyttet ind i nødsporet og bilens lys tændtes og slukkedes, da føreren forsøgte at starte bilen, som var var med litauiske nummerplader. Bilens fælge var kraftigt beskadiget, som om bilisten havde påkørt noget på sin vej.

Bag rattet sad en 36-årig mand fra Litauen, som virkede kraftigt spirituspåvirket, og på ingen måde ville samarbejde med politiet. Han forsøgte at starte bilen igen, men det lykkedes ikke, og han blev anholdt under stor modvilje, og en ekstra patrulje kom frem for at assistere med anholdelsen. Bilisten var ikke i stand til at blæse i alkometeret, fordi han var så beruset.

Den 36-årige blev taget med til politistationen, hvor der måtte adskillige betjente til at holde ham, så lægen kunne tage en blodprøve. Herefter blev han sat til afrusning i detentionen, men han blev løsladt næste morgen.

Bilen blev beslaglagt til sagen, og nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen. Den 36-årige er tilsagt til at møde på politistationen mandag, hvor svaret på blodprøven er klar. Når det er afklaret, om den 36-årige havde kørte vanvidskørsel med en promille på over 2,0, vil det blive afgjort, hvad der videre skal ske i sagen.


Lørdag – søndag:

 

Havareret bilist med trailer – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.03 og i minutterne derefter fik politiet via alarm 112 flere opkald fra bilister, der under kørsel ad Holbækmotorvejen i vestlig undrede sig over en hest ved siden af et køretøj med trailer.

Mens Vejdirektoratet som vejmyndighed fik sendt en skiltevogn mod stedet, kørte en patrulje også til det omtalte sted på Holbækmotorvejen.

Det viste sig, at en bilist med tilkoblet hestetrailer havde fået et havari på hestetraileren, hvorefter hesten var blevet taget ud på en motorvejsstrækning uden nødspor. Bilisten havde også tilkaldt en dyrlæge til at berolige hesten.

Da havaristedet var blevet afspærret, uden at der var sket nogen færdselsuheld, forlod politiet stedet. Ingen kunne umiddelbart mistænkes for at have begået noget ulovligt.

Færdselsuheld – Blegdammen / Torvebyen, Køge

Kl. 12.28 fik politiet en anmeldelse fra en 21-årig mand fra Køge, der var kommet til skade i forbindelse med et færdselsuheld natten til lørdag. Den skadevoldende bilist var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Politiet fik ved afhøring af den 21-årige klarlagt, at han i tidsrummet kl. 02.30-03.00 natten til lørdag sammen med et venner var gået ad Blegdammens nordlige fortov i vestlig retning.

Ved udkørslen fra en parkeringsplads ved et supermarked i Torvebyen var en sort personbil kørt langsomt ud over fortovet i forbindelse med svingning til venstre ad Blegdammen mod øst.

Da bilisten passerede fortovet, blev den 21-årige ene fod kørt over, så den 21-årige med vennernes hjælp blev bragt til skadestuen, hvor han fik konstateret en skade på sin fod.

Politiet har nu optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den sorte personbil, som ifølge den 21-årige blev ført af en 30-40-årig mand med skæg. Hvis nogen måtte have oplysninger om bilisten, hører politiet gerne herom på tlf. 114.

Færdselsuheld – Maglegårdsvej / Darupvej, Roskilde

Kl. 13.14 rykkede politiet med baggrund i oplysninger fra alarm 112 ud til et færdselsuheld i krydset Maglegårdsvej – Darupvej, hvor en bilist og en cyklist var impliceret i et sammenstød.

Det viste sig, at en 56-årig mand fra Roskilde var kørt i en personbil ad Maglegårdsvej mod syd frem til krydset ved Darupvej, hvor han ville svinge til højre ad Darupvej mod vest.

Efter fremkørsel over vigelinjen på Maglegårdsvej blev bilisten påkørt ad en 70-årig kvinde fra Roskilde, som på en el-cykel kørte ad Darupvej mod vest. Den kvindelige cyklist, der anvende cykelhjelm, væltede som følge af sammenstødet, men blev efter en kontrol på en skadestue konstateret uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelse kan være blevet overtrådt.

Ulovlig knallert – Borretoften, Høng – Kalundborg

Kl. 19.22 fik en patrulje standset en lille 30-knallert på Borretoften i Høng bl.a. på grund af manglende lys på knallerten, som i øvrigt også kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.

Da politiet fik øje på og kontakt med knallertkøreren, undlod føreren at standse trods politiets tegn herom, så det lykkedes først på Borretoften at få føreren standset.

Føreren anvendte heller ikke styrthjelm under kørslen, og knallerten viste sig hverken at være registreret eller lovpligtig ansvarsforsikret.

På grund af mistanken om konstruktive ændringer, så knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, blev knallerten indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt.

Knallertkøreren var en 27-årig lokal mand, der nu for anden gang inden for de seneste tre år er mistænkt for at køre rundt på en knallert med konstruktive ændringer. Såfremt undersøgelsen på rullefeltet bekræfter dette, kan den 27-årige risikere at miste knallerten som følge af en konfiskation på grund af gentagelsestilfælde.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 19.53 var to bilister stødt sammen i krydset Gl. Skovvej – Ringstedvej, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 22-årig mand fra København NV i en varebil var kørt ad Gl. Skovvej mod øst frem til krydset ved Ringstedvej, hvor føreren var varebilen fortsatte frem over vigelinjen for at fortsætte videre ad Gl. Skovvej mod øst.

Under passage af Ringsted stødte føreren af varebilen ind i højre side af en personbil, som en 20-årig mand fra Næstved førte ad Ringstedvej mod syd.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Knivloven – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 20.44 rykkede politiet ud til området ved Køge S-station efter en anmeldelse om, at nogen var blevet stukket med en kniv.

Politiet fik på Ivar Huitfeldtsvej kontakt til en blødende, 50-årig mand fra Herfølge, som blev tilset og indledningsvist behandlet af personale i en tilkaldt ambulance.

Ved siden traf politiet en lettere spirituspåvirket, 19-årig mand fra Køge, som følge af skjule noget i sin jakkelomme. Her opbevarede han en fiskekniv med en bladlængde på ca. ni cm uden noget anerkendelsesværdigt formål.

Den 19-årige fik beslaglagt kniven i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Politiet fik ved afhøring af parterne klarlagt, at begge parter kendte hinanden, og at den 50-årige havde villet tage kniven fra den 19-årige, der stod med kniven fremme. Herunder havde den 50-årige skåret sig ved et uheld, hvilket var årsagen til hans blødende sår.

Da den 50-årige var kørt til nødvendig behandling på skadestuen, blev brandvæsnet tilkaldt til at rengøre området for blod. Den 19-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Efterlyst kvinde fundet – Roskilde

Kl. 21.32 fik politiet et tip om, at en efterlyst kvinde, der var flygtet fra en Sct. Hans-afdeling i Roskilde lørdag d. 9/9-2023, måske opholdt sig på en bænk i Møllehusvej-området i Roskilde.

En patrulje kørte til stedet og fik her kontakt til kvinden, som viste sig at være den efterlyste kvinde. Hun blev herefter bragt retur til fortsat afsoning af den dom, som hun tidligere var blevet idømt.

Bilentusiaster forsøger at forsamle sig flere steder – Roskilde / Køge
Kl. 22.12 fik politiet oplysninger om, at op imod 25 biler havde forsamlet sig på Vestre /Østre Hedevej, Roskilde, så der kunne være risiko for hensynsløs kørsel blandt disse.

Politiet kørte til området, hvorfra bilister straks begyndte at forsvinde, da politiet dukkede op. Senere kunne politiet konstatere, at flere bilister var ved at forsamle sig ved en tankstation på Københavnsvej, inden de forduftede herfra og begyndte at forsamle sig ved en fastfoodrestaurant også på Københavnsvej. Den præventive tilstedeværelse fra politiets side medførte, at forsøgene på forsamlinger i Roskilde ebbede ud kl. ca. 23.30.

Kl. ca. 00.30 kunne politiet så konstatere, at en bilister var forsamlet i området ved Transportcentret i Køge. Den præventive tilstedeværelse af politiet også på dette sted bevirkede, at bilister stille og roligt forsvandt fra området.

Politiet bemærkede ingen former for hensynløs kørsel de forskellige steder, så ingen blev sigtet for noget ulovligt i forbindelse med politiets tilstedeværelse de forskellige steder.

Bekymring for bål – Uglerup, Holbæk

Kl. 00.00 fik politiet en henvendelse via alarm 112 om bålafbrænding, der måske var ved komme ud af kontrol.

Politiet kunne konstatere, at der på en privat adresse blev brændt af i en tønde under kontrollerede former i forhold til ilden, der var rimelig minimal ved politiets ankomst.

Ingen blev sigtet for noget, men anmeldelsen til alarmcentralen kunne måske være udslag af en tvist mellem beboere tæt på hinanden, så politiet vejledte om gensidig hensyntagen ved bålafbrænding og de mulige gener i den forbindelse.

Adfærd i nattelivet medførte sigtelser og frihedsberøvelser - Roskilde

Natten til søndag var politiet præventivt til stede i området ved Jernbanegade som led i patruljering i nattelivet i byen. Politiet fandt i den forbindelse anledning til både at udstede bøder og foretage frihedsberøvelser for at opretholde roen for alle de andre gæster i nattelivet.

Kl. 01.16 og kl. 02.06 blev to 20-årige mænd fra hhv. Gislinge og Haslev taget i at urinere offentligt i Jernbanegade, så de begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det kan resultere i en bøde på 1.000 kr. til hver af dem.

Kl. 02.25 var der uorden på en fastfoodrestauratnt på Køgevej, Roskilde, idet en mand var til gene for personalet. Det viste sig at være en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Hedehusene, som havde været meget højlydt i forbindelse med skænderi med en kvindelig bekendt. Han blev bortvist fra stedet uden at være blevet sigtet for noget.

Kl. 02.34 skabte to mænd på hhv. 20 og 21 år fra Fårevejle St. så meget uro uden for et diskotek i Jernbanegade, Roskilde, at de begge blev frihedsberøvet for at få genoprettet roen. Begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men anholdelsen gjorde den 20-årige så frustreret, at han tiltalte politiet med fornærmelige ord om politiets magtbeføjelser. Det medførte derfor yderligere en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser herom.

Begge frihedsberøvede blev løsladt tidligt søndag morgen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Meningstilkendegivelse medførte sigtelser – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.25 bemærkede en patrulje i Skarridsøgade en mand træde ud af en mindre gruppe unge mennesker og tydeligt foran den forbikørende patruljebil tilkendegive sin mening om politiet ved at stritte med en enkelt finger i en knyttet hånd.

Politiet tog herefter kontakt til den unge mand med henblik på sigtelse af ham for den adfærd, men han ønskede ikke oplyse noget om sin identitet til politiet. Den unge mand blev derfor anholdt med henblik på at finde frem til hans identitet.

Anholdelsen medførte diverse mishagsytringer fra den unge mands side over for politiet, der blev tiltalt med diverse nedværdigende ord.

Den unge mand blev senere identificeret som en 15-årig fra Kalundborg, der blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, da han ikke oplyse sit navn, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den strittende finger og sluttelig for overtrædelse af straffeloven på grund af de nedværdigende ytringer over for politiet.

Den 15-årige blev løsladt efter ca. en time i politiets varetægt, og hans værge var i mellemtiden blev underrettet, da værgen kort efter anholdelsen selv henvendte sig til politiet.

Narkokørsel uden førerret mv. – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.11 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Bag rattet i bilen sad en kun 15-årig ung mand fra Hornsherred, som i sagens natur ikke kunne have noget kørekort til bil.

Drengen skønnedes endvidere påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en kniv, så han også blev sigtet for overtrædelse af knivlovgivningen.

Den 15-årige fik udtaget en blodprøve og blev herefter afhørt til sagen, hvor politiet også fik mistanke om, at han kunne have stjålet den omhandlede bil.

I bilen var en 14-årig pige passager, og hun forsøgte at skabe så meget uro i forbindelse med anholdelsen af den 15-årige, at politiet også tog hende med på politistationen, så hun kunne afhentes af personale fra det bodsted, hvor hun opholder sig.

Den 15-årige blev efter afhøringen afleveret på det bosted, hvor han opholdt sig. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham i forbindelse med nattens kørsel i bilen.


Søndag – mandag:

 

Motorcyklist kørte galt – Langagervej, Farendløse – Ringsted

Kl.15.19 var en større gruppe motorcyklister på tur, da en af deltagerne, en 35-årig mand fra Valby ved et uheld ramte en kantsten på Langagervej i Farendløse. Han mistede herredømmet over motorcyklen og styrtede i et solouheld. Politi og ambulance kørte til stedet, men den 35-årige var sluppet billigt fra styrtet med småknubs. Politiet registrerede uheldet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi