Nyt fra Fårevejle i politiets døgnrapport

Profilbillede

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bøgevej, Strøby Egede, Køge
Dalhuset, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Søsvinget, Køge
Munkholmvej, Holbæk
Sports Alle, Holbæk
Knud Den Stores Vej, Roskilde

 

Bro påkørt – Vestergade, Dåstrup, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 07.33 fik politiet oplysning om, at et køretøj var kørt ind i viadukten på Vestergade og nu sad fast, så et bjærgningskøretøj var tilkaldt.
I viadukten sad en varebil fast efter påkørsel af jernbanebroen, som ikke havde fået nogen større skade, så der var fare for jernbanedriften. BaneDanmark / DSB blev rutinemæssigt underrettet om skadevolderen.

En 36-årig mand fra Brøndby havde som fører af varebilen ikke taget sig i agt for brohøjden, så varebilen havde kilet sig fast. Bjærgningskøretøjet fik trukket varebilen fri, men politiet inddrog varebilens nummerplader, idet bilejeren ikke havde betalt sin lovpligtige ansvarsforsikring.
Politiet har nu optaget rapport om sagen for at kunne afgøre, hvorvidt chaufføren har overtrådt færdselsloven.

 

Mulig arbejdsulykke – Pliegårdsminde, Greve

Kl. 10.08 undersøgte politiet en tilskadekomst på en byggeplads nærmere, efter en ambulance og redningsberedskabet var tilkaldt til stedet.
Det viste sig, at en 48-årig mand fra København havde slået sin ryg og blev ved brug af en brandstige reddet ned fra sit arbejdssted i ca. tre meters højde, så han kunne bringes til skadestuen i Køge til kontrol for eventuel personskade.

Den 48-årige havde arbejdet med en betonkanon, hvori der opstået en eller anden form for forstoppelse. Under udbedring heraf blev den 48-årige pludselig ”skubbet” vandret ind i en betonvæg, hvorved han slog ryggen.
Politiet underrettede Arbejdstilsynet, som noterede sig hændelsesforløbet, og politiet registrerede blot omstændighederne, idet den 48-årige ifølge oplysninger til politiet ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.10 blev en 28-årig mand fra Køge sigtet af færdselspolitiet for at være fører af en personbil ad Køge Bugt Motorvejen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet.
Sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven blev kort efter udvidet, idet en narkometertest indikerede, at den 28-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den sigtede mente ikke at være påvirket under kørslen, men kan nu afvente resultatet af analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve.

 

Alt var i orden – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 11.30 bemærkede en narkohundepatrulje en forsamling på fem lokale mænd i alderen 47-59 år stå ved et nedlagt supermarked.
Da politiet tidligere har konstateret nogle personer på stedet i besiddelse af euforiserende stoffer, foretog politiet en kontrol af de tilstedeværende. Ingen af dem havde nogen som helst ulovlige effekter eller genstande på sig, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere over for dem.

Mand skabte utryghed i byen – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 13.20 fik politiet en henvendelse om en mand, der gik slingrende gennem byen samtidig med, at han var højtråbende og havde slået på diverse butiksskilte undervejs.

Under eftersøgningen efter manden fik politiet også oplysninger om, at manden havde været inde i en tøjbutik, hvor han havde optrådt generende og ubehageligt over for andre kunder, ligesom han også kunne mistænkes for at have skubbet en kvinde i ryggen.
Det lykkedes til sidst få lokaliseret pågældende, som var en 41-årig mand fra Slagelse. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen med baggrund i adfærden i byen. Senere kan han forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 13.28 blev en 33-årig mand fra København Ø afsløret af færdselspolitiet i at være fører af en personbil, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte sidde bag rattet i en bil.

Den 33-årige deltog endvidere i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvorefter politiet i forbindelse med visitationen fandt ham i besiddelse af godt fire gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og den 33-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Ingen brand i villa – Kildebjerggårdsvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.48 var lyden fra en røgalarm og et sløret vindue årsag til en mistanke hos en opmærksom nabo om ildebrand i en villa.
Naboen var blevet bekymret, fordi ingen skulle være hjemme på adressen, hvor et hund skulle opholde sig indenfor. Derfor slog naboen alarm til brandvæsnet, som rykkede ud til stedet sammen med politiet.
Der var ved nærmere undersøgelse af villaen ingen tegn på ildebrand eller røgudvikling, hvor både brandvæsnet og politiet straks kørte fra stedet.

 

Dreng overfaldet på togstationen – Rådhusvej, Asnæs – Odsherred

En 15-årig dreng fra Fårevejle St. anmeldte kl. 16.30, at han onsdag aften i tidsrummet kl. 20.00 – 21.00 var blevet overfaldet på Asnæs togstation.

Den 15-årige havde talt i telefon, da en fremmed mand henvendte sig til ham og påtalte hans dialekt. Den 15-årige forstod ikke rigtigt grundlaget for henvendelsen fra manden, der straks efter tog fat i hans tøj og slyngede ham rundt, så han slog ryggen og sin skulder. Kort efter tog manden sammen med andre toget i retning mod Nykøbing Sj.

Politiet har nu optaget en rapport om vold mod den 15-årige og skal forsøge at få identificeret den mistænkte, som ifølge den 15-årige blev beskrevet som: mand, 20-25 år, ca. 185 cm høj, brunligt kort hår, skæg ved hagen og iført hvid trøje og grå jeans.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have opholdt sig på togstationen i løbet aftenen, eller som kan give oplysninger om den mistænkte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Færdselsuheld – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 17.02 var en bilist forulykket på Ringstedvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 74-årig mand fra Ringsted under kørsel ad Ringstedvej mod vest formentlig havde fået et ildebefindende og derefter mistet kontrollen over sin personbil. Han kørte af vejen og igennem en forhave på en privat adresse, inden en hæk på naboadressen blev påkørt og fik standset bilisten.

Den 74-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, og hans personbil blev bugseret væk fra uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

 

Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 17.03 anmeldte personalet i en sportsbutik i outletcentret, at to personer var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet fra forretningen.
Politiet fik klarlagt, at de to mistænkte på skift havde prøvet diverse tøj og sko, hvor de to var mistænkt for at have lagt deres egne sko i skoæskerne og beholdt de nye sko på. Ved nærmere undersøgelse fik politiet klarlagt, at mistankegrundlaget mod de to var tyveri af to par sko, et par shorts, en T-shirt og to joggingbukser.

De mistænkte var en 21-årig kvinde uden fast bopæl og en 26-årig mand fra Skælskør, der begge blev sigtet for butikstyveri af de anførte varer.

Ved en efterfølgende ransagning af deres bil fandt politiet to par sko, som de kunne mistænkes for at have stjålet fra en anden sportsbutik i outletcentret. Fundet medførte yderligere en sigtelse for butikstyveri, som de to kan forvente at høre nærmere om i nærmeste fremtid.

 

Urolige gæster – Toldbodvej, Køge

Kl. 18.25 bad personalet på et hotel om assistance fra politiet, fordi to udenlandske gæster var røget i slagsmål med hinanden.
Politiet fik kontakt til to mænd på 27 og 45 år fra Polen, som begge var uden skader efter deres indbyrdes strid. Ingen af dem ønskede politiets indblanding i noget, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere på dette grundlag, da der ikke var risiko for, at striden ville blusse op igen, inden de skulle forlade hotellet næste dag.

Kl. 21.26 måtte politiet dog retur til hotellet, idet de polske mænd var blevet bortvist fra stedet af hotellets personale. Den ene havde forladt stedet som ønsket, men den anden ønskede ikke at forlade hotellet.
Politiet assisterede herefter med at bortvise den 45-årige, som uden problemer blev sendt mod togstationen og opfordret til at finde et andet logi, inden han skulle forlade Danmark som planlagt.

 

Badetur gik ikke som forventet – Nordstrandsvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 18.32 blev der slået alarm til redningsmyndighederne, idet en familie bestående af mor og far samt to børn på 8 og 15 år ikke kunne komme i land i forbindelse med en badetur i det blæsende vejr, der forårsagede høje bølger ved stranden ud for Nordstrandsvej.
Det lokale redningsberedskab med en båd kørte sammen med politiet til stranden, ligesom en redningshelikopter blev sendt i luften, såfremt der måtte være behov for egentlig personredning til søs. Livreddere var også i gang med at hjælpe familien i land igen.

Kl. 18.48 var alle fire kommet i land gennem de kraftige bølger på stranden, hvor formentlig strømforholdene på grund af bølgerne havde gjort det næsten umuligt at komme de sidste meter i land. Familien havde været ca. 50 meter ud fra stranden og kunne godt bunde, så de havde ikke direkte været i livsfare.

De fire personer var dog lidt afkølede efter det lidt lange ophold i vandet, hvorfor redningsberedskabet tog sig af dem efterfølgende, så de kunne få varmen igen.

Politiet vil opfordre til stor forsigtighed med at bade under forhold, hvor store bølger og strømforhold kan gøre en hyggelig badetur til en måske livsfarlig oplevelse.

 

Hærværk og vold mod politimand – Vig Festival

Kl. 22.40 skete en episode på Ravnsbjergvej ud for Vig Festivalen, hvor en 19-årig mand smed en sko ud i et fodgængerfelt. Han gik ud for at hente skoen, og i det samme kom en bilist kørende og holdt stille for manden i fodgængerfeltet. Den 19-årige slog af uvisse årsager på bilens kølerhjelm, hvilket fik bilisten til at dytte af manden. Den 19-årige slog nu mod bilens forrude, så den blev knust.

I det samme gik en gruppe på to kvinder og en politimand i sin fritid forbi, hvor den ene kvinde i selskabet så den 19-åriges adfærd, som hun påtalte. Den 19-årige skubbede til kvinden, hvilket fik politimanden til at træde i tjeneste. Han fortalte, at han var politimand, og tog fat i manden, som blev tilbageholdt. Den tilbageholdtes ven, en 19-årig mand fra Mørkøv, blandede sig nu i politimandens arbejde og skubbede ham i brystet.

Politimanden anholdt derfor den 19-årige mand fra Mørkøv, som han tilbageholdt indtil en patrulje nåede frem og kunne overtage den anholdte. De andre på stedet havde i mellemtiden tilkaldt politiet. En patrulje kom frem og anholdt også den 19-årige mand fra Svinninge, som blev sigtet for hærværk mod bilen. Den 19-årige mand, som havde skubbet betjenten, blev sigtet for vold mod polititjenestemand. De blev begge taget med til stationen til afhøring og afrusning. De blev senere løsladt, men vil høre mere i deres sager, når de skal afgøres. Hærværksmanden vil desuden få et erstatningskrav for udskiftning af forruden på bilen.

 

OPFØLGNING

Vidner søges til sammenstød ved motorvejsafkørsel – Køge Bugt Motorvejen / Egedesvej, Køge

Midt- og Vestsjællands Politi søger vidner til et sammenstød mellem to bilister onsdag den 29. juni 2022 kl. ca. 19.45 på motorvejsafkørsel 31b Køge N / Egedesvej i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen.

Der var tale om to personbiler, hvoraf den ene var standset på selve frakørslen kort før Egedesvej. En 51-årig mand var ved at stige ud af sin bil, da hans bil bliver påkørt af en anden bilist, som kom kørende ad frakørslen.

Det skadevoldende køretøj forlod stedet efter påkørslen, men blev senere fundet i Ølby-området, og den 51-årige mand blev indlagt på et sygehus til behandling for lettere skader som følge af påkørslen.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen fået klarlagt, at flere bilister var standset på samme motorvejsafkørsel i højresvingsbanen til Egedesvej omkring tidspunktet for sammenstødet. Disse bilister kan have foretaget observationer, som kan være vigtige i forbindelse med opklaring af de nærmere omstændigheder ved de to andre bilisters sammenstød på afkørslen.

Som en mulig hjælp til erindringen om egen færden den pågældende dag kan politiet oplyse, at samme dag/aften blev de forskellige deltagende cykelhold i Tour de France præsenteret i Tivoli.

Vidner og andre, der måtte have foretaget observationer den pågældende aften i området ved motorvejsafkørsel 31b ved Egedesvej, bedes kontakte politiet på tlf. 114 for afhøring til sagen om sammenstødet mellem de to bilister.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler