Nyt fra Fårevejle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Fårevejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Roskilde
Langebjergvænget, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Søndergade, Kr. Helsinge, Gørlev Sj.
Ottegårdsparken, Viby Sj.
Bodsbjerggårdsvej, Viby Sj.
Kårupvej, Fårevejle St.
Vesterbygårdvej, Jerslev Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rahbechsvej, Ellinge Kohave, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Hyrdestien, Tune


Færdselsuheld – Vindingevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 07.15 var to bilister stødt sammen på Vindingevej, men ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.

En 43-årig mand fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, var i en dansk varebil kørt ad Vindingevej mod nord, men ville lave en U-vending for at køre i modsat retning.

Under vendingen stødte han sammen med en 21-årig mand fra Tune, som i en personbil også kørte ad Vindingevej i nordlig retning.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud for en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med U-vendingen.

Hastighed afslørede mange andre overtrædelser – Villershøjvej, Tune - Greve

Kl. 07.56 så en patrulje føreren af en personbil kørte lidt for friskt ad Villershøjvej i sydlig retning, så politiet standsede bilen med henblik på en påtale af hastigheden.

Føreren var en 34-årig mand fra København, som ikke havde benyttet sikkerhedsselen under kørslen og i forvejen var frakendt kørekortet, så han ikke måtte være fører af personbilen. Han deltog rutinemæssigt i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af kokain, amfetamin og methamfetamin under kørslen, så politiet anholdt føreren i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

Ved nærmere undersøgelse af hans bil viste det sig, at der var tale om en udlejningsbil, som ikke umiddelbart var leveret retur på det aftalte tidspunkt. Derfor undersøger politiet, hvor der reelt kan være tale om uberettiget brug af bilen og dermed en overtrædelse af straffeloven.

Inden i bilen fandt politiet en køkkenkniv, som den 34-årige ikke umiddelbart havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe, så kniven blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Den 34-årige blev sluttelig bragt til et sygehus, hvor en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende blev udtaget, hvorefter han blev løsladt.

Bilnøglerne beholdt politiet med henblik på udlevering til rette ejer, så den 34-årige tilkaldte en kvindelig bekendt til at tømme bilen for personlige effekter.

En 29-årig kvinde ankom til stedet og fik hans effekter udleveret som aftalt, men politiet tog sig også af kvinden, idet hun faktisk var efterlyst af Københavns Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Hun blev derfor afhentet af Københavns Politi, så retsmødet i fogedretten kunne blive gennemført.

Politiet afventer nu analyseresultatet af den udtagne blodprøve, før den 34-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Valsømaglevej, Valsømagle, Ringsted

Kl. 11.00 fik politiet via alarm 112 melding om, at en lastbil var væltet på Valsømaglevej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

På uheldsstedet var en lastbil med tilkoblet påhængsvogn forulykket, idet selve lastbilen var væltet om på sin højre side ud i vejgrøften, mens påhængsvognen fortsat stod på vejen. Lastbilen var fuldt læsset med flis.

En 51-årig mand fra Nykøbing F var som fører af lastbilen kommet lettere til skade, så han blev i ambulancen bragt til skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling.

Politiet fik i forbindelse med undersøgelserne på uheldsstedet klarlagt, at lastbilchaufføren var kørt i østlig retning, da han i et skarpt sving var kommet med højre hjulpar ud i den bløde rabat. Lastbilen var herefter væltet over på sin højre side, så lastchaufføren havde pådraget sig lettere kvæstelser formentlig på grund af manglende brug af sikkerhedsselen.

Færdselspolitiet fandt ikke nogen overtrædelser med hensyn til køre-/hviletid, så der er optaget rapport om ulykken, hvor ingen andre trafikanter var involveret, på grund af chaufførens tilskadekomst.

Bortvisning fra toget – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 13.52 ønskede DSB-personale assistance fra politiet til at håndtere en mandlig passager, som var kraftigt påvirket af alkohol og i øvrigt var generende for både personalet og øvrige rejsende.

Politiet fik på Roskilde togstationen kontakt til nogle passagerer, der havde fået lempet manden ud af toget, så toget kunne køre videre.

På togstationen fik politiet dog kontakt til manden, der var en påvirket, 42-årig mand uden fast bopæl i Køge. Han blev belært om god opførsel i toget, men slap for at blive sigtet for noget.

Utryghedsskabende mand – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 14.24 kontaktede en 41-årig mand fra Roskilde politiet, fordi hans datter kl. ca. 14.00 igen havde set en mand, som flere gange tilsyneladende havde forsøgt at få kontakt til børn på stistystemerne mellem Tjørnegårdsskolen og et nærliggende beboelseskvarter.

Den fremmede mands fremgangsmåde var at tilbyde slik til børnene, når de færdedes i området.

Politiet kørte til området for at lede efter en ældre mand med gråt skæg og ofte medbringende en grå cykel, så han kunne blive identificeret og dermed måske også få afklaret, hvad formålet med hans utryghedsskabende adfærd kunne være. Det lykkedes desværre ikke at finde manden i denne omgang, men politiet er nu opmærksom på hans adfærd i området.

Færdselsuheld – Strøby Bygade, Strøby - Stevns

Kl. 15.13 slog beboere på Strøby Bygade alarm, da en personbil og en lastbil var stødt sammen i en vejkurve på Strøby Bygade ud for kirken. Ambulance- og redningspersonale blev sendt til uheldsstedet.

På uheldsstedet var redningspersonalet i gang med at frigøre en 69-årig mand fra Klippinge, som ikke af sig selv kunne komme ud af sin kraftigt beskadigede personbil.

Modparten var en 31-årig mand fra Slagelse, der som lastbilchauffør var blevet impliceret i uheldet, da han kørte ad Strøby Bygade i nordlig retning. I en vejkurve ved kirken var den 69-årige kommet kørende i sydlig retning, men var kørt med venstre side ind i hjørnet af den sættevogn, som var tilkoblet lastbilen.

Efter knap en time var den 69-årige blevet reddet ud af sin personbil, så han med en ambulance og senere politieskorte i København kunne bringes til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for en alvorlig tilskadekomst. Lastbilchaufføren pådrog sig ikke fysiske skader ved sammenstødet.

En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at foretage en undersøgelse af begge køretøjer og uheldsstedet.

Politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få klarlagt årsagen til sammenstødet og afventer nu muligheden for både at afhøre den 69-årige og se analyseresultatet fra den blodprøve, som rutinemæssigt var blevet udtaget af ham til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer. Videooptagelser fra lastbilens dashcam indgår også i politiets undersøgelser af årsagen til sammenstødet.

Kl. ca. 17.30 var politiets undersøgelser på uheldsstedet afsluttet, så trafikken igen kunne passere uheldsstedet, der havde været helt spærret i begge færdselsretninger.

Færdselsuheld – Elverdamsvej / Kyndeløsevej, Kirke-Hyllinge - Lejre

Kl. 15.46 rykkede politiet for at undersøge årsagen til et sammenstød mellem to bilister på Elverdamsvej ved rundkørslen ved Kyndeløsevej.

Det viste sig, at en 62-årig kvinde fra Tølløse under kørsel ad Elverdamsvej mod sydvest foretog en kraftig opbremsning, hvilket en 46-årig mand fra Kirke-Såby for sent opdagede, så han påkørte bagenden af kvindens bil.

Ingen af de to parter i hver deres personbil kom til skade, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet. Parterne sørgede selv for at få deres biler fjernet fra uheldsstedet.

Truende mand mv. – Hornsherredvej, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 19.09 slog tilstedeværende på en tankstation alarm til politiet, idet en mand optrådte truende over for tilfældige kunder på stedet.

Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til en kraftigt alkoholpåvirket og udadreagerende, 43-årig mand fra Gilleleje, som blev anholdt på grund af sin adfærd på stedet.

Han var umotiveret gået hen til en 53-årig kvindelig bilist, som var blevet beskyldt for at være dyremishandler, fordi hun skulle have sparket hans hund. Samtidig med trusler om at blive slået ihjel tog manden en grensaks frem, hvormed han også truede kvinden uden at gøre skade på hende.

Manden slog efterfølgende på hendes bil, så der opstod en revne i frontruden.

Den truede kvinde gik ind på en grillbar for at få ekspedienten til at tilkalde politiet, hvorefter manden igen truede kvinden på livet med sin grensaks.

Efter anholdelsen fandt politiet den 43-årige i besiddelse af knap to gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for lov om euforiserende stoffer.

Den 43-årige og den hund, som han medbragte, blev medtaget til politistationen i Roskilde, hvorefter hunden blev afleveret på et dyreinternat. Den 43-årige blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, inden han fredag vil blive afhørt til sager om trusler på livet og hærværk.

Narkokørsel – Hvalsøvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 21.07 blev en 28-årig kvinde fra Korsør anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da politiet efter en narkometertest kunne mistænke hende for at være påvirket.

Den 28-årige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Økse og knojern fundet i forladt bil – Langelandsvej, Køge

Kl. 21.15 bemærkede en patrulje flere personer flygte væk fra en henstillet personbil, da patrulje kom kørende rutinemæssigt i området.

Der var tale om en udlejningsbil, hvori politiet fandt en økse og knojern efterladt, så politiet beslaglagde disse ulovlige effekter i et forsøg på at identificere nogen, der kunne mistænkes i sagen.

Kort efter blev patruljen dog kontaktet af en 21-årig mand fra Frederikssund, som vedkendte sig ejerskabet af de to ulovlige effekter, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Den 21-årige oplyste at have lånt udlejningsbilen af en bekendt og var derfor ikke i besiddelse af lejekontrakten. Politiet besluttede derfor at sikre bilen, så den kunne leveres retur til udlejningsselskabet, og den 21-årige kan nu afvente nærmere besked fra politiet om afgørelsen for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Slagsmål i døgnkiosk – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.41 slog personalet i en døgnkiosk alarm til politiet, idet to mænd var røget i slagsmål med hinanden i kiosken på jernbanestationen.

Det viste sig, at en 43-årig mand fra Roskilde som kunde var gået ind i kiosken, da han i ventetiden for sin ekspedition på en provokerende måde var blevet kontaktet af en 18-årig mand også fra Roskilde.

De to mænd røg derefter i slagsmål med hinanden, men ingen af dem kom til skade og ønskede i øvrigt ikke at anmelde hinanden for et voldeligt overfald.

På grund af slagsmålet, som begge parter havde været involveret i, valgte politiet at sigte begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den uro, som slagsmålet gav anledning til. Den ældste nægtede sig skyldig, mens den yngste erkendte sig skyldig i sigtelsen, der kan forventes afgjort med en bøde.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej, Søby, Holbæk

Kl. 03.27 kontaktede en 51-årig mand fra Regstrup politiet, fordi han under kørsel ad Gl. Skovvej i vestlig retning i en varebil havde påkørt en bunke tagplader, som havde ligget midt på vejen.

Han var sluppet uskadt fra uheldet, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at 60-70 tagplader tilsyneladende var blevet tabt på vejen på et tidligere tidspunkt. Tagpladerne blev lagt ind i vejsiden, så vejmyndigheden senere kunne fjerne dem.

Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Kattrupvej, Kattrup, Jyderup - Kalundborg

Kl. 04.08 underrettede en 50-årig kvinde fra Høng politiet om, at hun var forulykket under kørsel ad Kattrupvej i nordøstlig retning, således at hendes personbil nu lå på tværs af vejen.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til kvinden, der var uskadt efter uheldet, der skete, da hun ville undvige et rådyr. Hun mistede herved kontrollen over personbilen, som påkørte et vejtræ i højre side af vejen. Som følge af påkørslen væltede bilen om på taget og blev liggende på tværs af vejen.

Et bugseringsselskab blev tilkaldt til at fjerne bilen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken. Bilen var fjernet kl. ca. 05.15, så vejen atter var farbar.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi