Online-spil frister indbyggerne i Fårevejle

Profilbillede
dato

Hver uge spiller hver fjerde dansker online-spil. I Fårevejle er det 30% som kaster sig over spil på nettet mindst en gang om ugen. Og halvdelen af dem, der spiller, gør det dagligt. 

Det er meget forskelligt, hvad folk spiller via internettet. Det er lige fra simple spil, som yatzy, til komplekse udfordringer i 3D-verdener med tusinder af deltagere rundt om i verden, som World of Warcraft. Der spilles på alt fra smartphones og tablets til store gaming-computere.

Udviklingen i internet-browsere har gjort, at man efterhånden kan spille ret avancerede spil på selv mindre udstyr – men mange bruger også online-spil til et øjebliks afveksling, hvor man bare lige skal se, om man kan få flere point end sidst.

Mænd spiller mere end kvinder, og mange er unge. 46% af spillerne er mellem 12 og 29 år.

For nogle er det muligheden for at vinde penge, der tæller. 14% af danskerne spiller om penge på nettet, og her er forskellen på mænd og kvinder endnu tydeligere:

Der er nemlig to-en-halv gang så mange mænd, der spiller om penge, som der er kvinder. Betting og poker er de to dominerende spil-genrer, når det handler om penge i online-spil.

Kilde: Index DK/Gallup 2H20211H2022 - noehow / Raakilde