Opskrift: Bag Fårevejles bedste fastelavnsboller

Foto: Wiese Kager . De helt traditionelle fastelavnsboller går aldrig af mode
Profilbillede
dato

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller.
Her får du den perfekte opskrift på de små, syndige boller. 

Med de rette ingredienser, lidt tid på hånden og en god dej, er det slet ikke så svært at trylle en fantastisk omgang fastelavnsboller frem på køkkenbordet. 


Foto: Wiese Kager // Fastelavnsbollerne er nemme, hjemmelavede og så smager de himmelsk 

Her får du den bedste opskrift på de lækreste, hjemmelavede fastelavnsboller, som du kan imponere gæsterne med, hvad end de kommer udklædt eller ej. 

Opskrift på Gammeldags fastelavnsboller 

Giver 14 til 16 styk 

Ingredienser

Dejen

  • 100 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel

Vaniljecreme 

  • 2 æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 20 g majsstivelse
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
  • 2,5 dl sødmælk

Remonce 

  • 80 g marcipan
  • 80 g blødt smør
  • 80 g sukker

Glasur 

  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g lys chokolade
  • 25 g smør
  • 1 spsk. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde 

Dejen

Smelt forsigtigt smør i en gryde. Rør gæren ud i en stor skål med mælk.
Tilsæt det smeltede smør og æg, og rør det godt sammen. Kom salt, sukker og kardemomme i skålen.
Tilsæt mel, gerne lidt ad gangen, og ælt det sammen til en blød og smidig dej.
Ælt gerne dejen i 5-10 minutter på røremaskine, indtil den bliver glat og skinnende.

Lad dejen hæve i skålen med et rent viskestykke over sig i en times tid. 

Vaniljecreme 

Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen i en gryde. Sæt blusset på middelhøj varme.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk konstant i massen, imens den varmes op. Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er blevet tyk og lækker i konsistensen.

Kom vaniljecremen i en ren skål, og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet. 

Remonce 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Formning af bollerne  

Rul dejen ud på et meldrysset bord til cirka tre mm. i tykkelse.
Del dejen i forkanter på cirka 10 X 10 cm.

Læg en cirka en spiseskefuld vaniljecreme og remonce på midten af hver firkant, og saml dejen omkring fyldet. Fold hjørnerne sammen, indover fyldet, og klem, dejen godt sammen, så fyldet ikke løber ud.

Placér fastelavnsbollerne på bageplader beklædt med bagepapir med samlingen nedad.
Lad dem nu hæve i en lille time. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Når fastelavnsbollerne er færdige med at hæve og ovnen er varm, pensles de med mælk.
Bag dem i 15 - 20 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. 

Glasur 

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt smør og rør det godt rundt, indtil smørret er smeltet.
Dyp overfladen af fastelavnsbollerne i glasuren. 
Drys med frysetørrede hindbær eller den topping, du bedst kan lide. 

Nu er du klar til at sætte tænderne i de nybagte fastelavnsboller, inden I kårer kattekonge- og dronningen. 

Velbekomme. 


Foto: Wiese Kager // Fastelavn kalder på fastelavnsboller, og her får du dem i en blød variant, med lækkert fyld, der bliver inde i bollen 

Opskriften er udarbejdet af Martin Wiese Lyngholm, der vandt tv-konkurrencen Sukkerchok i 2018.

Martin deler jævnligt ud af sin brændende interesse for det søde køkken på instagram-kontoen @wiesekager, der er spækket med søde sager til enhver smag og stund.

Han har desuden udgivet to bøger: "Hjemmelavet slik” (2020) og "Hjemmelavet juleslik” (2021). Læs meget mere på www.wiesekager.dk

Kilde: Wiese Kager // Martin Wiese Lyngholm