Tricktyverier ved supermarked i Fårevejle

Profilbillede

To tricktyverier i hhv. Fårevejle St. og i Kalundborg med kort tidsinterval kan måske hænge sammen, idet der i begge tilfælde er mistanke til udenlandske mænd.

En 79-årig kvinde fra Asnæs var kl. ca. 10.10 på parkeringspladsen ved et supermarked, Høvevej, Kirkebyen, Fårevejle St., indledningsvist blevet kontaktet af en udenlandsk mand, da hun efter indkøb havde anbragt varer og sin taske i sin bil.

Kort efter var endnu en mand kommet hen til kvindens bil, hvor de to mænd havde afledt hendes opmærksomhed, så hendes pung kunne blive stjålet fra hendes taske. Den 79-årige opdagede først tyveriet, da de to mænd var forsvundet, og hun skulle finde bilnøglen i tasken, hvor pungen manglede.

Hændelsesforløbet fremgik af supermarkedets overvågning og indgår nu i politiets efterforskningsmateriale mod de to mistænkte, udenlandske mænd, hvor den ene var iført en hvid T-shirt og den anden noget sort/mørkt tøj.

Om den ene af de to mistænkte udlændinge også kan mistænkes for et tricktyveri i Kalundborg by kort tid efter, må efterforskningen og gennemsyn af overvågningsmaterialet afklare.

En 93-årig mand fra Kalundborg anmeldte nemlig, at han kl. ca. 10.30 var på en tankstation i Elmegade, Kalundborg, for at fylde lidt benzin på en reservedunk. Da han havde problemer med sit betalingskort, kom en udenlandsk mand ham til undsætning.

Den udenlandske mand hjalp med at lægge betalingskortet retur i pungen, som den 93-årige fik retur. Da han kort efter opdagede, at betalingskortet alligevel ikke befandt i pungen, kontaktede den 93-årige straks sin bank, som kunne oplyse, at der allerede var foretaget to uberettigede kontanthævninger for i alt 8.000 kr.

Politiet har optaget rapporter om tricktyverier, som nu efterforskes nærmere i et forsøg på at få identificeret de to mistænkte samt for at få klarlagt, om der måtte være en sammenhæng i de to anmeldelser.
Kilde: Politiets Døgnrapport